Kuva: Lapti

Lapti rakentaa puujulkisivuisen pysäköintitalon Oulun asuntomessualueelle

Oulun asuntomessualueelle Vaakunakylään nousee pysäköintitalo alueen asukkaita palvelemaan. Oulun Pysäköinti Oy solmi urakkasopimuksen pysäköintitalon suunnittelusta ja rakentamisesta Rakennusliike Lapti Oy:n kanssa tammikuussa 2024. Rakennustöiden on tarkoitus alkaa maaliskuussa, ja pysäköintitalo valmistuu keväällä 2025.

Kuva: Lapti

Viisikerroksiseen pysäköintitaloon tulee yhteensä 308 autopaikkaa. Pysäköintitaloon sijoittuvat Vaakunakylän kerrostalokortteleiden ja kelluvien pientalojen autopaikat. Rakennukseen tuleva puinen julkisivuverhous sopii hyvin alueelle tulevien kerrostalojen arkkitehtuuriin.

– Tulemme rakentamaan ekologiselle ja viihtyisälle asuntomessualueelle hyvin istuvan pysäköintitalon. Rohkeasti innovoimalla pysäköintitalosta on kehitetty tilojen ja kustannusten osalta tehokas ja alueen asukkaita hyvin palveleva, kertoo Laptin Pohjois-Suomen aluejohtaja Mikko Lohi.

– Haluamme olla vahvasti mukana kaupungin elinvoiman kehittämisessä ja alueen rakentumisen mahdollistajana nyt ja tulevaisuudessa. Samalla huolehdimme Vaakunakylän pysäköinnin nykyaikaisuudesta muun muassa sähköautojen latauspisteiden osalta, toteaa Oulun Pysäköinti Oy:n toimitusjohtaja Jouko Väänänen.