Uusi tehdashalli tuplaa Lahden Kestobetoni Oy:n tuotantokapasiteetin yli 10 miljoonaan euroon. Kuva: Potius Oy

Lahden Kestobetoni laajeni Helsingistä tuotuun telakkahalliin

Potius Oy:n omistaman Lahden Kestobetonin tuotantokapasiteetti kasvaa yli 10 miljoonaan euroon uuden laajennuksen myötä. Laajennus tehtiin Helsingin Hernesaaresta purettuun ja Lahteen siirrettyyn telakkahalliin.

Uusi tehdashalli tuplaa Lahden Kestobetoni Oy:n tuotantokapasiteetin yli 10 miljoonaan euroon. Kuva: Potius Oy

“10 vuotta sitten heräsi ajatus omasta betonielementtitehtaasta, se toteutui yrityskaupan myötä muutama vuosi sitten. Nyt oli puolestaan aika laajentaa toimivaa tehdasta vastaamaan tulevaisuuden kasvuhaasteisiin”, Potiuksen perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Hannu Holma sanoo.

Vaikka rakennusala on siirtynyt viime vuosien kasvuvauhdista kohti laskusuhdannetta ja epävarmuuden aikakautta, usko yhtiön valoisaan tulevaisuuteen ja lahtelaisen betonielementtituotannon tarpeeseen tulevaisuudessakin korostuivat konsernin tuoreen toimitusjohtajan Sampo Kataisen puheessa.

Potius näkee betonirakentamisen markkinassa mahdollisuuden suurelle murrokselle. Kasvun yhtenä kulmakivenä on alan digitalisoiminen. Esimerkkinä tästä on konserniin kuuluva Elementtikauppa.fi, joka yhdistää kaikki Suomen elementtitehtaat ja rakennusliikkeiden ostajat.

“Kannattaa unelmoida isosti, niin asioita saadaan tapahtumaan”, Holma toteaa.

Potius-konserni muodostuu kerros-, rivitalo-, hoivakoti- ja toimitilakohteiden rakennesuunnittelua ja betonirunkotoimituksia tekevästä Potius Oy:stä sekä betonielementtejä tuottavasta Lahden Kestobetoni Oy:stä. Konsernin liikevaihto on kuluvana vuonna lähes 15 miljoonaa euroa, ja se työllistää lähes 80 henkilöä.