Kuva: LATU (Lukkaroinen Arkkitehdit Oy, AW2 Architects Oy, Arkkitehtitoimisto Tähti-Set Oy, Uki Arkkitehdit Oy), SRV

Laakson yhteissairaalan infratöiden alaurakka SRV:n ja Destian allianssille

SRV Infra Oy ja Destia Oy ovat allekirjoittaneet SRV Rakennus Oy:n kanssa alaurakka-allianssisopimuksen Laakson yhteissairaalan infratöistä. Kehitys- ja toteutusvaiheen sisältävä sopimus on arvoltaan 180 miljoonaa euroa. SRV Infra vastaa maanalaisista ja Destia maanpäällisistä infratöistä.

Kuva: LATU (Lukkaroinen Arkkitehdit Oy, AW2 Architects Oy, Arkkitehtitoimisto Tähti-Set Oy, Uki Arkkitehdit Oy), SRV

SRV valittiin huhtikuussa kehittämään ja rakentamaan Laakson yhteissairaalaa Helsinkiin allianssimallilla. Tilaajina ovat Helsingin kaupunki sekä Helsingin ja Uudenmaan Sairaanhoitopiiri HUS. Rakentaminen Laakson yhteissairaalassa aloitettaneen valmistelevilla töillä keväällä 2022, ja sairaalakampuksen viimeinen vaihe valmistunee vuonna 2030. Kokonaispinta-alaltaan Laakson yhteissairaala tulee olemaan noin 190 000 bruttoneliötä.

Infratöiden alaurakka-allianssin kehitysvaihe alkaa välittömästi, ja infrarakennustöiden on tarkoitus alkaa valmistelevilla töillä keväällä 2022. Tunnelilouhinnat on tarkoitus käynnistää kesällä 2022. Infratöiden osalta työt jakautuvat vuosille 2022–2026. SRV:n osuudessa louhitaan ja rakennetaan valmiiksi maanalaisiin tiloihin sijoitettavat pysäköintipaikat sekä tulevan sairaalan huoltotilat. SRV:n urakassa maanalaisissa louhinnoissa kiveä louhitaan noin 280 000 kiintokuutiota.

– Louhinnat tärinäherkässä ympäristössä keskellä tiivistä kaupunkirakennetta on meille tuttua infrarakentamista. Meillä on laaja kokemus vaativien maanalaisten tilojen kehittämisestä ja toteutuksesta. Tämä on hieno jatkumo projekteillemme, joissa olemme toteuttaneet mm. pysäköintilaitoksia, liikennetunneleita ja väestönsuojia, SRV Infra Oy:n toimitusjohtaja Heikki Pöyhönen sanoo.

Laakson yhteissairaala on Helsingin kaupungin ja HUSin yhteishankkeena toteutettava psykiatrisiin ja elimellisiin sairauksiin hoitoa tarjoava sairaala. Sairaalaan toteutetaan tilat HUSin ja Helsingin kaupungin psykiatriselle sairaalahoidolle, HUSin vaativalle neurologiselle kuntoutukselle ja puolelle Helsingin sairaalan osastoista. Lisäksi tulee tiloja sairaalatoimintoja tukeville poliklinikoille sekä opetukselle ja tutkimukselle.