KY-säätiö myy KY-talon NCC:lle

Aalto-yliopiston kauppatieteiden ylioppilaiden säätiö on sopinut KY-talon myynnistä NCC Property Development Oy:lle. Historiallinen rakennus Helsingin Etu-Töölössä uudistuu monipuoliseksi toimisto- ja liiketilaksi. Remontti alkaa vuoden 2021 aikana, ja kiinteistön kunnostustyöt valmistuvat vuonna 2023.

Sota-aikana valmistunut KY-talo on tarjonnut vähittäiskaupan palveluita, opiskelija-asumista, viihdepalveluita ja toimistotiloja. Tällä hetkellä rakennuksessa on neljä ravintolaa, toimistohotelli ja opiskelijoiden tapahtumatiloja, mutta suurin osa rakennuksen toimistotiloista on tyhjillään. Rakennuksen talotekniset järjestelmät ovat käyttöikänsä lopussa.

”On hienoa nähdä, että talo saa ansaitsemansa uuden elämän ja on jatkossakin ylpeydenaihe niin nykyisille kuin entisille kauppakorkeakoulun opiskelijoille”, kertoo KY-säätiön hallituksen puheenjohtaja Roope Paju. ”Tämä on ehdottomasti yhden aikakauden loppu, mutta samalla KY: n uuden aikakauden alku. Rakennuksen myynti turvaa KY:n taloudellisen tilanteen pitkälle tulevaisuuteen ja mahdollistaa uusien ensiluokkaisten tilojen hankinnan Otaniemen kampukselta sekä säätiön palvelutason nostamisen ennestään tulevina vuosina”, Paju sanoo.

“NCC:llä on vahvaa kokemusta vanhojen arvokiinteistöjen kunnostamisessa uuteen loistoon perinteitä arvostaen. Tällaisella historialla varustettua uutta toimitilaa keskellä ydinkaupunkia ei muita löydy. KY-talo on klassikko myös tulevaisuudessa”, NCC:n kiinteistökehittäjä Matti Partanen toteaa.