Kuva: lico.ch

Kuitusementtilattia haastaa uivat lukkoponttilattiat

Triofloor Oy aloittaa sveitsiläisen Li &Co:n valmistaman Micodur –kuitusementtilattian maahantuonnin ja myynnin Suomessa. Absoluuttisen mittastabiilia kuitusementtilattiaa voidaan asentaa yhtenäisenä uivana alueena jopa tuhansia neliöitä ilman liikuntasaumalistoja ja elämisvaroja – ainoana uivana lukkoponttilattiana maailmassa.

Kuva: lico.ch

Sementistä, kuiduista ja mineraaleista koostuva kuitusementti tunnetaan tällä hetkellä parhaiten rakennusten ulko- ja sisäverhousmateriaalina, jossa sen iskun- ja lianestokyky, vedenkestävyys, palamattomuus ja alhaisesta pH-arvosta johtuva orgaanisen kasvuston estokyky yhdessä materiaalin hyvän pinnoitettavuuden kanssa ovat tehneet siitä paljon käytetyn verhouslevyn. Li & Co kehittämän menetelmän avulla kuitusementistä voidaan valmistaa nyt myös kestäviä lukkoponttilattioita, joiden tekniset ominaisuudet ovat täysin poikkeukselliset markkinoilla oleviin parketti-, korkki-, vinyyli- ja laminaattilattioihin verrattuna.

Micodur-lattia valmistetaan sementti-selluloosakuitu-mineraali-komposiitista, joka sisältää vain 2 % synteettisiä kuituja eikä lainkaan synteettisiä sideaineita (98 % luonnontuote). Valmistustavasta johtuen sen haihtuvat orgaaniset kaasupäästöt (VOC /AgBB /< 100 ppm)ovat puuainespohjaisia lattioita pienemmät eikä kuitusementti myöskään toimi helposti kasvualustana puun tapaan orgaaniselle kasvustolle.

Lattia soveltuu erinomaisesti lattialämmityksen kanssa käytettäväksi, sillä lämpö läpäisee materiaalin helposti (EN12524 / n. 0,05m2K/W) ja kiviainespohjaisena materiaalina se myös luovuttaa lämpöä tasaisesti huoneilmaan. Materiaaliin ei myöskään vaikuta ilmankosteuden tai lämpötilan muutokset (EN434 / <0,01 %), joten suuria monimuotoisia yhtenäisiä alueita voidaan päällystää tuotteella ilman liikuntasaumalistoja ja elämisvaroja.

Micodur-kuitusementtilattian pohjassa on askeläänieriste (EN ISO 717-2/ n. 19 dB) ja pintaan on painettu uusimmalla digitaalisella painotekniikalla kuvapinta, joka on päällystetty erikoiskovalla Korus-lakkakerroksella (EN16511/ KL33). Lakkapinta ei ole märkänäkään liukas(EN51130 ja EN 13893/ R10/ luokka DS) ja askeltuntu on kiinteä lattian painon ansiosta (12 kg/m2.). Lattia on antistaattinen(EN1815/ < 2kV)) ja pinnan valon-, kemikaalin- ja tahrankestävyys on erinomainen (ISO105, EN423 ja EN438-2). Tuotteen paloluokka on BflS1(EN ISO 717-2).

Lattiaa valmistetaan lankku- ja laattakoossa (7,5 x 200 x 1235 mm ja 7,5 x 460 x 920 mm). Mallistossa on 10 lankkukuosia sekä 13 laattakuosia – myös oman designkuosin painaminen on mahdollista.