Kirsi Hautala. Kuva: Rejlers, Keksi, Mikael Ahlfors

Kirsi Hautala Rakentamisen Laatu RALA ry:n toimitusjohtajaksi

RALAn uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty tekniikan tohtori Kirsi Hautala. Hän aloittaa tehtävässä 1.4.2022 RALAa pitkään vetäneen Tuula Råmanin siirtyessä eläkkeelle. 

Kirsi Hautala. Kuva: Rejlers, Keksi, Mikael Ahlfors

– Haluan tehdä RALAsta kiinteistö- ja rakennusalan ”Sitran”, vaikuttavan, vastuullisen ja riippumattoman tulevaisuustalon, joka toimii uusien toimintamallien edistäjänä ja alan yhteistyön vauhdittajana, Kirsi Hautala sanoo. 

– RALA on ollut merkittävä toimija alan vastuullisuuden kasvattamisessa niin harmaan talouden torjunnan kuin rakentamisen laadun parantamisen osalta. Kestävä rakentaminen vaatii alalta kuitenkin vielä isoa systeemistä muutosta alkaen liiketoimintamalleista ja toimintatavoista, Hautala toteaa.

Hautalan mukaan RALA on luonteva muutoksen ajuri, sillä se on puolueeton asiantuntija, jolla ei ole vastaavaa taloudellista intressiä, viranomais- tai työmarkkinaroolia kuin monilla muilla alan toimijoilla. 

Kirsi Hautalalla siirtyy RALAan Rejlers Oy:stä, jossa hän on vastannut rakentamisen liiketoiminnasta. Aikaisemmin hän työskenteli pitkään eri tehtävissä kansainvälisen suunnittelutoimisto WSP:n palveluksessa, viimeisimpänä WSP Finland Oy:n toimitusjohtajana. RALAn toimintaa Hautala tuntee entuudestaan toimittuaan aiemmin sekä RALAn hallituksen että arviointilautakunnan jäsenenä.

–RALAn hallitus oli tyytyväinen hakuprosessiin ja yksimielinen Kirsin valinnasta. Hänellä on erittäin laaja kokemus alalta ja erilaisissa verkostoissa toimimisesta. Kirsi sai meidät innostumaan hakuprosessin aikana entisestään niin RALAn roolista kestävän rakentamisen kehittämisessä kuin laadusta ja vastuullisuudesta rakennusalalla yleisestikin. Olen varma, että tämä sama innostus tulee näkymään niin RALAn sisällä kuin kaikille sidosryhmillekin, RALAn hallituksen puheenjohtaja Hanne Perälä kertoo.