Kuva: Kingspan

Kingspan laajentaa sandwich-tehdastaan Kankaanpäässä

Kingspan tekee merkittävän investoinnin Suomeen vastatakseen kasvavaan kysyntään Pohjoismaissa – Huippumoderni tuotantolaitos valmistaa uuden sukupolven QuadCore-eristettyjä sandwich-paneeleja

Maailman johtava kevyiden teräsohutlevypintaisten sandwich-elementtiratkaisujen valmistaja Kingspan tekee ison laajennuksen toimitiloihinsa Kankaanpäässä, vastatakseen kasvavaan energiatehokkaiden rakennusten kysyntään Pohjoismaissa. Tuotantolaitos valmistaa uusimman sukupolven QuadCore-eristeisiä elementtejä.

Kuva: Kingspan

Kingspanin mullistava hybridieriste QuadCore asettaa uudet standardit elementtien lämmöneristävyys-, palo-, ympäristö- ja takuuominaisuuksille. QuadCore mahdollistaa optimoidun ja kustannustehokkaan rakentamisen.

“Tämä investointi kertoo Kingspanin sitoutumisesta asiakkaidemme palvelemiseen ympäri maailmaa, tarjoamalla heidän käyttöönsä kehittyneintä rakennusmateriaaliteknologiaa” sanoo Kingspanin  Keski- ja Itä-Euroopan alueen toimitusjohtaja Paul O’Gorman.

Uusi tuotantolinja aloittaa QuadCore-eristettyjen teräsohutlevypintaisten seinä- ja kattoelementtien toimitukset 2017 vuoden alkupuolella.

Kingspan on kehittänyt uuden teräsohutlevypintaisissa sandwich-elementeissä käytettävän QuadCore -eristeen. Eristeessä yhdistyvät kokonaisvaltaisesti hyvät palo-ominaisuudet, erinomainen lämmöneristyskyky, ympäristöä säästävät ominaisuudet ja kosteudenkestävyys sekä pitkä takuu. Lopputuloksena on optimoitu ratkaisu rakennuksen ulkokuoreen tai kylmätilarakentamiseen.

Kingspan on tehnyt vuosien saatossa lukuisia palotestejä ympäri Eurooppaa IPN- ja QuadCore -eristeisillä elementeillä. Näissä testeissä on saavutettu erinomaiset palokäyttäytymisominaisuudet. Elementit ovat läpäisseet muun muassa SP Fire 105 -testin (ruotsalainen suuren mittakaavan palokoe julkisivuille) sekä FM Globalin suuren mittakaavan palotestit. FM Global on kiinteistövakuuttaja, jolla on omat testistandardit kuvaamaan todellista palotilannetta rakennuksen julkisivussa. IPN- ja QuadCore -eristeisillä elementeillä saavutetaan euronormien mukaisissa palotesteissä paloluokka B-s1,d0 ja palonkesto jopa EI60 asti.

Kingspanin innovatiivisen kehitystyön tuloksena QuadCore tarjoaa toistaiseksi alhaisimman lämmönjohtavuuskertoimen 0,018 W/mK teräsohutlevypintaisiin sandwich-elementteihin. Tehokkaan lämmöneristävyyden lisäksi IPN-eristeinen sandwich-elementti muodostaa hyvin ilmatiiviin ja yhtenäisen vaipan rakennuksen ympärille, jolloin lämpöenergiaa ei karkaa myöskään ilmavuotojen mukana.

Parempi energiatehokkuus rakennuksen ulkovaipassa tuo merkittäviä säästöjä lämmitys- ja jäähdytyskustannuksiin rakennuksen koko elinkaaren ajan. Sijoittajat toivovat investoinneilta yhä useammin korkeatasoista ympäristöluokitusta (esim. Breeam, Leed). Kingspanin energiatehokkaiden ja paikallisesti valmistettujen ratkaisujen käyttö helpottaa korkean ympäristöluokituksen saamista.

Kingspan vastaa uudella Suomen tuotantolinjainvestoinnillaan energiatehokkuusvaatimusten kiristymiseen ja ympäristöarvojen merkityksen kasvuun niin uudis- kuin korjausrakentamisessa.

Tarve erittäin energiatehokkaille IPN-paneeleille kasvaa lähitulevaisuudessa, kun EU:ssa siirrytään lähes nollaenergiarakentamiseen. Tällöin rakennusten julkisivuista ja kattorakenteista tulee perinteisillä eristeillä helposti liian paksuja.

Kingspan tarjoaa katto- ja seinäelementtien täydellisen tuotejärjestelmän ja kokonaisratkaisun tarvikkeineen erilaisiin rakennusprojekteihin. Edistyksellisen QuadCore -teknologian ansiosta Kingspan voi myöntää katto- ja seinäpaneeleille ainutlaatuisen 40 vuoden takuun. Se kattaa sekä lämmöneristävyyden ja tiiveyden säilymisen että rakenteelliset tuoteominaisuudet.

Ylivertaisten ominaisuuksiensa ansiosta Kingspanin IPN-eristeillä eristetyt katto- ja seinäelementit sopivat Pohjoismaiden ilmastoon ja vaativiin palomääräyksiin.

Ensimmäinen iso yli 6000 m2:n projekti QuadCore -tuotteilla toimitettiin Ruotsiin vuoden 2016 alkupuolella Kingspanin Tshekin tehtaalta.

 


Kingspan Group on maailmanlaajuisesti toimiva rakennusmateriaalivalmistaja, joka on edelläkävijä kestävää kehitystä edistävissä lämmöneristeteknologioissa ja energiatehokkaissa rakennusjärjestelmissä. Kingspan on globaali markkinajohtaja tehokkaissa lämmöneristeissä ja rakennuksen vaippaan integroiduissa aurinkokeräinjärjestelmissä. Kingspanilla on maailmanlaajuinen tuotanto- ja jakeluverkosto. Innovaatio, suunnittelu, laatu ja tekninen asiantuntemus ovat Kingspanin toiminnan kulmakivet, jotka tunnetaan kaikkialla rakennusteollisuudessa. www.kingspan.fi