Kuva: Santa´s Hotels

Kilpisjärven Rakka-hotelli on avattu

Vasta-avatussa Santa’s Hotel Rakkassa on 42 hotellihuonetta sekä maisemaravintola. Hotelli on osa Santa’s Hotels -hotelliketjua, joka toimii Rovaniemellä, Saariselällä, Luostolla, Kilpisjärvellä, Levillä ja Kalajoella. Santa’s Hotels on osa Sava-Group -konsernia.

Kuva: Santa´s Hotels

Hotellin suunnittelusta on vastannut sisustussuunnittelutoimisto Dsign, arkkitehtisuunnittelusta Honkatalot Oy ja rakentamisesta MR Construction Oy.

– Olemme toimineet Kilpisjärvellä vuodesta 2015, jolloin ostimme 22 lomahuoneistoa. Aluksi ne olivat avoinna vain osan vuodesta. Olemme olleet kehittämässä alueen matkailua pitkäjänteisesti ja sen seurauksena lomahuoneistomme ovat palvelleet jo vuosia ympärivuotisesti. Uusi hotelli ja ravintola ovat tarkkaan harkittu päätös, joiden tavoitteena on vastata kasvavaan, ympärivuotiseen kysyntään Kilpisjärvellä, Santa’s Hotels -ketjun toimitusjohtaja Maarit Aho kertoo.

Santa’s Hotel Rakan suunnittelu on saanut inspiraation ympäröivästä erämaasta. Hotellihuoneiden seinän kokoisista ikkunoista avautuu näkymä tunturimaisemiin. Hotellin sviitistä sekä sviitin saunasta on näkymä Saana-tunturille. Ravintola Rakassa lähes kaikki seinät ovat lasia, ja ruokalistalla näkyy suomalaisuus ja kolmen valtion rajojen läheisyys.

– Listalta löytyy suomalaista taimenta, norjalaistyylistä lammasta sekä myös vegaaniseen ruokavalioon sopivia vaihtoehtoja, Santa’s Hotelsin kehitysjohtaja Susanne Hulbekkmo toteaa.