Kuva: stockmangroup.com

Keva osti Stockmannin Helsingin-kiinteistön

Keva on ostanut Stockmannin Helsingin-tavaratalon kiinteistön. Stockmann jatkaa pitkäaikaisella sopimuksella vuokralaisena, myös muiden vuokralaisten sopimukset jatkuvat pääosin nykyisellään. Kiinteistö on täyteen vuokrattu.

Kuva: stockmangroup.com

Kunta-alan eläkkeiden rahoituksesta vastaavalle Kevalle investointi tarjosi sen mukaan hyvän mahdollisuuden kasvattaa kiinteistösalkkua.

– Kyseessä on keskeisellä paikalla sijaitseva historiallinen arvokiinteistö, joka sopii Kevan pitkäjänteiseen kiinteistösijoitusstrategiaan ja jonka tuotto-odotus vastaa Kevan eläkerahaston pitkän aikavälin tavoitteita, Kevan toimitusjohtaja Jaakko Kiander sanoo. 

– Investointi tukee Kevan tavoitetta saada eläkevaroille vakaa ja riittävä reaalituotto. Suojautuminen inflaatioriskiltä on eläkevakuuttajalle tänä päivänä entistä tärkeämpää, Kiander lisää.

Kevalla on kiinteistösalkussaan sekä asuntoja että toimitiloja yhteensä noin 130 kohteessa pääosin pääkaupunkiseudulla ja kasvukeskuksissa Suomessa. Suorien kiinteistösijoitusten markkina-arvo oli viime vuoden lopussa noin 2,9 miljardia euroa.

– Olemme keskittyneet laadukkaisiin kohteisiin, joita kehitämme aktiivisesti yhdessä vuokralaistemme kanssa, Kevan kiinteistösijoitusjohtaja Calle Roselius sanoo.

– Sijainnin merkitys on kiinteistömarkkinoilla keskeinen. Stockmannin tavaratalon sijainti on paras mahdollinen ja näemme siksi sen säilyttävän asemansa myös tulevaisuudessa, Roselius toteaa.