?Pihapiiri? on yksi neljästä nyt kommentoivana olevasta kilpailuehdotuksesta. Kuva: Helsingin kaupunki

Kätilöopiston alueen kehittämiseksi 4 ehdotusta

Helsingin kaupungin on järjestänyt Kätilöopiston sairaalan kehittämiseen tähtäävän laatu- ja konseptikilpailun. Neljä kilpailuehdotusta on nyt kaupunkilaisten kommentoitavana. 

”Pihapiiri” on yksi neljästä nyt kommentoivana olevasta kilpailuehdotuksesta. Kuva: Helsingin kaupunki

Toukokuussa 2022 käynnistyneen kilpailun tavoitteena on löytää Kätilöopiston korttelille korkeatasoinen ja toteuttamiskelpoinen ratkaisu, jossa sairaalarakennus korjataan uuteen käyttöön.

Tavoitteena on rakennuskokonaisuuden pääasiallinen säilyttäminen, mutta osan rakennuskokonaisuudesta voi myös esittää korvattavaksi uudisrakentamisella. Kilpailualueelle on mahdollista sijoittaa asumista tai asumisen eri muotoja, liiketilaa, majoitus- tai muuta toimintaa sekä tarvittavat piha-, pysäköinti- ja liikenneratkaisut.
Neljä kilpailuryhmää on laatinut Kätilöopiston kortteliin kokonaissuunnitelman. Suunnitelmia voi kommentoida Kerro kantasi -verkkopalvelussa 27.2.2023 saakka. Tuomaristo valitsee toiseen vaiheeseen enintään kolme parasta kilpailuehdotusta.
Kilpailutöiden takana ovat seuraavat ryhmittymät:

* Deas Asset Management, Anttinen Oiva Arkkitehdit Oy, Masu Planning Oy, A-insinöörit Rakennuttaminen Oy, A-insinöörit Suunnittelu Oy
* Health City Finland Oy, Procon JH Oy, Sweco Arkkitehdit Oy, Maisema-arkkitehtuuri PE Oy, Sweco Rakennetekniikka Oy
* Nrep Oy, Ailecon Oy, Avarrus Arkkitehdit Oy, Aarti Ollila Ristola Arkkitehdit, Sitowise Oy
* Urbanizator Oy, L-arkkitehdit Oy, Sweco Arkkitehdit Oy, Sweco Rakennetekniikka Oy

Kilpailun tulos julkistetaan syksyllä 2023. Kilpailun voittanut ryhmä jatkaa alueen suunnittelua kumppanuuskaavoituksena yhteistyössä
kaupungin kanssa. Kilpailun voittaja toimii myös kilpailuehdotuksen pohjalta muodostettavien tonttien toteuttajana.