Kari Kauniskangas

Kari Kauniskangas on A-Insinöörien toimitusjohtaja

Kari Kauniskangas on aloittanut suunnittelu- ja konsulttiyhtiö A-Insinöörien (AINS Group) toimitusjohtajana 1.1.2023.

Kari Kauniskangas

DI, KTK Kari Kauniskangas on aiemmin toiminut YIT:n toimitusjohtajana 2013–2020 ja sitä ennen rakennusliikkeen eri johtotehtävissä. 

– Aloitan tehtävässä äärimmäisen innostuneena. A-Insinöörit on hyvämaineinen, korkean asiantuntemuksen palvelutalo sekä haluttu kumppani ja työnantaja. Talon sisällä on positiivinen, mahdollisuuksiin tarttuva pöhinä. Kehitystyötä asiakkaiden ja koko toimialan eteen tehdään monella osa-alueella, Kari Kauniskangas toteaa.

A-Insinöörien toimitusjohtajana vuosina 2014–2022 toiminut Jyrki Keinänen jatkaa yhtiön osakkaana ja yhtiön kansainvälistymisestä vastaavana johtajana.

Kari Kauniskankaalla on vahva kokemus suunnittelun ja rakentamisen välisestä rajapinnasta sekä niistä keinoista, joilla koko toimialan tuottavuutta voidaan parantaa.

– Yhteiskunnan resurssien vähentyessä ja toisaalta kestävän kehityksen vaatimusten kasvaessa rakennusalalla pitää saada aikaan enemmän vähemmällä. Yksittäisten palasten optimoinnin sijaan kokonaiskustannusajattelua tarvitaan jo suunnitteluvaiheesta alkaen. Nykyistä tiiviimpi yhteistyö suunnittelijan, toteuttajan ja tilaajan välillä on tässä yksi avaintekijä. Yhteistoiminta parantaa tiedon virtaa sekä otetta kustannuksista ja laadusta. A-Insinööreissä osataan soveltaa yhteistoiminnallisia toimintatapoja pienemmissäkin hankkeissa, Kauniskangas sanoo.

Vaaka Partnersin ja yhtiössä työskentelevien osakkaiden omistama A-Insinöörit työllistää 1300 suunnittelijaa ja konsulttia.