Juha-Pekka Weckström

Juha-Pekka Weckström Ilmattaren toimitusjohtajaksi

Ilmatar Energy Oy:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi DI Juha-Pekka Weckströmin (52). Hän siirtyy Ilmattareen Helen-konsernin toimitusjohtajan tehtävästä. Ilmattaressa hän aloittaa 1.1.2023. Ilmattaren nykyinen toimitusjohtaja Juha Sarsama jatkaa yhtiön neuvonantajana ja tukee uutta toimitusjohtajaa muutosvaiheessa 31.3.2023 saakka.

Juha-Pekka Weckström

– Ilmattaren kehitys viime vuosina on ollut erittäin hyvää. Samalla kun olemme onnistuneesti toteuttaneet strategiamuutoksen itsenäiseksi energiayhtiöksi, olemme toteuttaneet yhteensä yli miljardin euron investoinnit yhtiöömme sekä suomalaiseen uusiutuvaan energiaan. Tavoittelemamme entistä kovempi kasvu sekä uuden mittaluokan saavuttaminen vaatii kuitenkin uudenlaista johtajuutta, samalla kun energiatoimiala on historiallisen muutoksen, mahdollisuuden sekä ilmastotosiasioiden keskiössä, sanoo Ilmatar Energy Oy:n hallituksen puheenjohtaja Kalle Pykälä.

Weckströmillä on vahvat ja tulokselliset näytöt strategian toteuttamisen nopeuttamisesta sekä muutoksen johtamisesta aikaisemmista rooleistaan toimitusjohtajana Helenissä, Digitassa, Realia Groupissa sekä TeliaSonera Finlandissa sekä useista kotimaisista ja ulkomaisista hallituksista.  Hän on myös Energiateollisuus ry:n hallituksen puheenjohtaja.

– Olen innostunut aloittaessani merkittävän suomalaisen kasvuyhtiön toimitusjohtajana, jossa pystyn hyödyntämään aikaisempaa kokemustani energia- ja infrastruktuuriliiketoiminnoista sekä yhtiöiden voimakkaasta kehittämisestä. Ilmatar on hyvin positioitunut pohjoismaisella päästöttömän sähkön markkinalla, joka kasvaa voimakkaasti erityisesti maa- ja merituulivoimassa sekä aurinkovoimassa, sanoo Juha-Pekka Weckström.