Kaartin Lasaretin kortteli siirtyy Senaatilta HGR Property Partnersille

Hietalahden kauppahallin ja Kalevankadun välissä Hietalahdessa sijaitsevan Kaartin Lasaretin historia ulottuu 1800-luvun alkupuolelle. Korttelin rakennuksia on suunnitellut mm.  C. L. Engel sekä Evert Lagerspetz. Käyttötarkoitukset ovat muuttuneet vuosien kuluessa, mutta kortteli on tunnettu erityisesti sotilassairaalatoiminnasta sekä Valtion teknillisistä tutkimuslaitoksista.

”Olemme tyytyväisiä, että olemme löytäneet vaiherikkaan myyntiprosessin päätteeksi pitkään valtion omistuksessa olleelle historialliselle Kaartin lasaretin korttelille uuden omistajan. Uskomme, että uutena omistajana HGR löytää kohteelle parhaimman mahdollisen käyttötarkoituksen ja uuden elämän osaksi toimivaa kaupunkia”, kertoo myyntipäällikkö Jenna Kiukkonen Senaatti-kiinteistöistä.

HGR Property Partnersin suunnitelmana on kehittää Kaartin Lasaretin korttelia toimitilakäyttöön, avata aiemmin porttien sisälle sulkeutunutta korttelia helsinkiläisille, elävöittää aluetta sekä tuoda sinne lisää palveluita. HGR on saanut keväällä 2020 Helsingin kaupungilta kehittämisvarauksen Hietalahdessa sijaitsevaan Hietalahdenranta -nimiseen aluekokonaisuuteen. Kaartin Lasaretin korttelin hanke on tarkoitus liittää osaksi laajempaa Hietalahden alueen kehitystyötä.

”Yhtiömme näkee Kaartin Lasaretissa loistavan kehityspotentiaalin ja odotamme innolla, että pääsemme viemään suunnitelmiamme eteenpäin yhteistyössä kaupungin kanssa. Yhdessä Hietalahdenrannan alueen kanssa tavoitteenamme on toteuttaa Hietalahteen uutta urbaania kaupunkiympäristöä sekä profiloida alue pääkonttorikeskittymäksi.”, toteaa HGR Property Partners Oy:n toimitusjohtaja Kari Helin.