Kuvassa on Aaltoalvarin lastenallas. Kuva: jyvaskyla.fi

Jyväskylän vesiliikuntakeskus AaltoAlvaria laajennetaan

Kuvassa on Aaltoalvarin lastenallas. Kuva: jyvaskyla.fi

Vuonna 1955 ensimmäisiltä osin rakennetun AaltoAlvarin kävijämäärät ovat kasvaneet tasaisesti vuosien saatossa; vuonna 2019 saavutettiin 50 000 kuukausittaisen kävijän raja.

Laajennusosaan saatiin kaavamuutos keväällä 2020. Laajennusosaan on tulossa 4-ratainen 25 metrin allas, jossa on nostopohja. Allas sopii uimaopetukseen ja ryhmäliikuntaan sekä kilpaurheilijoiden harjoitteluun, testaamiseen ja tutkimuskäyttöön.

Vesiliikuntakeskusta on laajennettu aiemminkin; vuonna 1964 tehtiin opetusallas, vuonna 1975 50 metrin allas ja vuonna 1991 koko kylpyläosasto. Edellisen kerran peruskorjausta on tehty 25:n ja 50 metrin altaille sekä vedenkäsittely- ja ilmanvaihtotekniikkaan vuosina 2011–2012.

Laajennusosan rakentaminen ja kylpyläosaston peruskorjaustyöt Aalto-altaasta alkaen käynnistyvät kesällä 2021.

– Nykyisellään AaltoAlvarin kapasiteetti on ollut äärirajoilla kävijämäärien kasvaessa. Laajennuksen ja kylpyläosan peruskorjauksen myötä pystymme tarjoamaan entistä paremmat palvelut eri käyttäjäryhmille. Tämä merkitsee mahdollisuutta kehittää niin lasten uimakoulu- ja uimaopetustoimintaa kuin myös eri vesiliikuntapalveluita eri kohderyhmille, mutta myös  vastaamista seuratoiminnan ja huippu-urheilun tarpeisiin, suunnittelupäällikkö, liikuntapäällikkö (oto) Anna-Leena Sahindalsanoo.