Spacemakerin meluanalyysi. Kuva: Spacemaker

Arkkitehdit Soini & Horto tuo Spacemakerin tekoälyteknologiaa kiinteistömarkkinoille

Spacemakerin meluanalyysi. Kuva: Spacemaker

Vuonna 2007 perustettu Soini & Horto on Spacemakerin ensimmäinen virallinen yhteistyökumppani Suomessa. Spacemaker sanoo luottavansa toimiston laajaan osaamiseen ja kokemukseen sekä mahdollisuuteen kerätä yhteistyön myötä arvokasta tietoa suomalaisesta rakentamisen kulttuurista ja siihen liittyvistä säädöksistä.

Vuonna 2016 perustettu Spacemaker on kehittänyt tekoälyteknologian, jonka avulla arkkitehdit ja kiinteistökehittäjät voivat nopeasti maksimoida rakennuksen sijaintiin liittyvät mahdollisuudet tuottamalla ja arvioimalla fyysiseen tietoon, rakennussäädöksiin ja mieltymyksiin perustuvaa tietoa.

”Sen lisäksi, että Spacemaker ja me Arkkitehdit Soini & Horto Oy:ssä jaamme yhteneväisen vision  tulevaisuuden yhteiskunta- ja kaupunkisuunnittelusta, uskomme myös, että rakennusteollisuuden digitalisaatio on avain tämän vision toteuttamiseen. Uskomme uuden teknologian kuten tekoälyn ja generatiiviisen suunnittelun synnyttävän uusia mahdollisuuksia, jotka eivät ole millään lailla esteenä luovalle arkkitehtisuunnittelulle tai projektien johtamiselle. Päinvastoin, molempien huomioiminen jo suunnittelun varhaisessa vaiheessa edesauttaa liiketoimintaamme kehittymään ja kasvamaan. Tästä syystä olemme innoissamme mukana kehittämässä Spacemakerin uutta merkittävää teknologiaa”, sanoo Kalle Soini.

Soinin mukaan Spacemaker tekee uraauurtavaa työtä yhdistämällä data-automaation, tekoälyn ja generatiivisen suunnittelun. Yhteistyönä tehtävä, läpinäkyvä suunnittelu säästää suunnittelun alkuvaiheessa huomattavasti aikaa kannattavuustarkasteluissa ja maanhankinnassa.

“Koska Site intelligence -alustamme on laatuaan ensimmäinen rakennushankkeiden alkuvaiheeseen tarkoitettu työkalu, on tutkimustyön tekeminen toimintamme keskiössä. Yhteistyö Soini & Horton kaltaisen maineikkaan toimiston kanssa on tärkeää, koska sen avulla voimme varmistaa tuottavamme pysyvää arvoa suomalaiselle asiakaskunnalle ja samalla meillä on mahdollisuus kehittää tuotettamme”, Spacemakerin toimitusjohtaja Havard Haukeland sanoo.