Fennovoiman hallintorakennuksen rakentaminen Pyhäjoella alkaa

Hallintorakennuksesta tulee 6-kerroksinen. Rakennuksen laajuus on noin 10 600 neliötä. Toimistotilaa on noin 300 henkilölle, lisäksi rakennuksessa on kokoushuoneita, henkilöstöravintola sekä koulutussiipi. Hallintorakennuksesta tulee Fennovoiman toimistorakennus voimalaitoksen rakennus- ja käyttövaiheisiin.

Hallintorakennus on osa 30 miljoonan euron arvoista kokonaisurakkasopimusta, johon kuuluu myös Hanhikivi 1 -ydinvoimalan laitostoimiston rakentaminen. Se alkaa hallintorakennuksen valmistuttua. 5-kerroksinen laitostoimisto sisältää toimistotiloja noin 250 henkilölle sekä kokous- ja sosiaalitilat. Voimalaitoksen rakentamisvaiheessa laitostoimisto toimii Fennovoiman työmaatoimistona. Laitostoimistoon tulee työskentelytilat voimalaitoksen käyttöhenkilökunnalle sekä vuosihuoltotyöntekijöille. Laitostoimiston laajuus on noin 7200 neliötä.

”Hallintorakennuksen rakentamisen aloittaminen on yksi merkittävä välietappi valmistautuessamme voimalaitoksen rakentamisvaiheeseen. Kun voimalaitosrakentaminen käynnistyy, henkilöstömäärämme alueella kasvaa voimakkaasti, ja nyt saamme hyvät toimistotilat vastaamaan tähän tarpeeseen”, toteaa Juha Nurmi Fennovoimalta.

”Lehto ja Fennovoima vievät hyvässä yhteishengessä eteenpäin alueen rakentamista. Lehto on aikaisemmin rakentanut Pyhäjoelle jo yli tuhannen työntekijän majoitustilat, ja tässä hankkeessa varmistamme toimivat tilat voimalaitosprojektin toimistotyöskentelyyn”, toteaa Lehto Toimitilat-palvelualueen johtaja Jaakko Heikkilä.

Hallintorakennus on merkittävin yksittäinen Fennovoiman toteutusvastuulla oleva rakennus. Laitostoimittaja RAOS Projectin pääurakoitsija Titan-2 vastaa varsinaisen ydinvoimalaitoksen ja sen tukirakennusten rakentamisesta ja alihankintaketjun kokoamisesta.

Fennovoiman tavoitteena on saada ydinenergialain mukainen rakentamislupa vuonna 2021 ja aloittaa voimalaitoksen kaupallinen käyttö vuonna 2028.