Fira rakentaa Harjulan koulun ja päiväkodin Järvenpäähän

Rakennustöiden valmistuttua lapsia ja aikuisia odottavat joustavat ja muunneltavat tilat ja oppimisympäristöt. Rakennustyöt saadaan valmiiksi kevään 2022 aikana, ja käyttäjät pääsevät uusiin tiloihin syksyllä 2022.

Rakennuksen laajuus on noin 6000 bruttoneliötä. Kokonaisuuteen sisältyy noin 1000-neliöinen suojeltu, 1930-luvulta peräisin oleva vanha osa, joka korjataan perusteellisesti.  Suunnittelussa on otettu huomioon tilojen terveellisyys ja turvallisuus. Kiinteistön lämmitysmuoto on maalämpö.

–  Firan kokemus koulurakentamisesta on hyvällä tasolla ja uskomme hyvin alkaneen yhteistyön johtavan laadukkaaseen rakentamiseen, toteaa Järvenpään kiinteistöallianssiin kuuluvan Mestaritoiminta Oy:n projektipäällikkö Niko Rinne.

– Olemme erittäin iloisia, että onnistuimme yhdessä tehdyn tiiviin kehitystyön myötä saavuttamaan tilaajan raamien mukaisen kustannustason ja pääsemme toteuttamaan Harjulan koulun ja päiväkodin uusia tiloja, Firan liike- ja toimitilarakentamisen tuotantojohtaja Jyrki Sivéntoteaa.

Hankkeen urakkamuoto on yhteistoiminnallinen projektijohtourakka.