Kuva: neoen.com

Neoen rakentaa Pohjoismaiden suurimman akkuvaraston Lappeenrantaan

Kuva: neoen.com

Australian Hornsdale Power Reserven, Ranskan Azur-energiavaraston ja El Salvadorin Albireo Power Reserven lisäksi Suomen suurimman litiumioniakuston käyttöönotto vahvistaa Neoenin mukaan sen johtavaa asemaa akkukäyttöisissä sähköverkkopalveluissa.

Akkuvarastolla tavoitellaan merkittävää asemaa Suomen sähköverkon vakauttamisessa.

Paremman luotettavuuden ja sähköverkon vakauttamisen kustannusten optimoinnin lisäksi uusi akkuvarasto helpottaa Neoenin mukaan uusiutuvan energian projektien integrointia sähköjärjestelmään tulevaisuudessa.

Neoenin mukaan Yllikkälä Power Reserve Onen avulla on mahdollista hyötyä Suomen merkittävistä tuulivoimaresursseista ja näin ollen nopeuttaa siirtymistä hallituksen tavoitteeseen hiilineutraaliudesta vuoteen 2035 mennessä.

“Kiitän kaikkia Yllikkälä Power One -yksikön kehittämiseen osallistuneita osapuolia, erityisesti Fingridiä sekä Lappeenrannan kaupunkia, jotka ovat mahdollistaneet tämän innovatiivisen projektin nopean käynnistämisen. Neoen on toiminut Suomessa vuodesta 2018 Helsingin toimistostaan käsin, ja yrityksellä on jo kaksi tuulipuistoa, joista toinen, Hedet, on jo alkanut tuottaa sähköä. Uusi investointi, tällä kertaa akkuvaraston muodossa, osoittaa tavoitteemme pyrkiä uusiutuvan energian merkittäväksi ja pitkäjänteiseksi toimijaksi Suomessa. Yllikkälä Power One on osoitus osaamisestamme, ja sen avulla on mahdollista ottaa nopeasti käyttöön innovatiivisia ratkaisuja kaikkialla maailmassa”, kertoo Christophe Desplats-Redier, Neoenin aluejohtaja.

Olemme vakuuttuneita, että uusiutuvalla energialla on vahva kasvupotentiaali Suomessa, ja tutkimme siihen liittyen uusia kehitysmahdollisuuksia. Ensimmäisten menestystemme avulla Australiassa, El Salvadorissa ja Ranskassa olemme viime vuosien aikana osoittaneet ratkaisujemme toimivuuden sähköverkon vakauttamisessa. Uusi investointi osoittaa, että Neoenilla on kapasiteettia pitkäjänteiseen kumppanuuteen. Olemme ylpeitä siitä, että osallistumme nyt innovatiivisella tavalla sähkön varastoinnin kehittämiseen myös Suomessa, mikä täydentää tuulivoimahankkeidemme kehitystä”, Xavier Barbaro, Neoenin toimitusjohtaja sanoo.