Kuva: Anne Kalliola

Jyväskylän Sähkömessut syyskuun alussa

Sähkö Valo Tele Av 2022 -messut järjestetään 7.−9.9.2022 Jyväskylän Paviljongissa. Messuhalleissa esittäytyy satoja alan toimijoita, tuotemerkkejä ja palveluja. Puheenaiheina ovat aurinkoenergia, sähköinen liikenne, kiinteistöautomaatio ja uudet standardit.

Kuva: Anne Kalliola

− Sähköalan yhteiskunnallinen merkitys on noussut entisestään, sillä siltä odotetaan ratkaisuja isoihin kysymyksiin alkaen ilmastonmuutoksen torjunnasta aina ihmisten jokapäiväiseen hyvinvointiin. Ratkaisuja on toki olemassa ja niitä otetaan vauhdilla käyttöön niin energiajärjestelmän kuin koko rakennetun ympäristömme uudistamiseksi, sanoo tapahtumasta vastaava myyntijohtaja Ilari Tervakangas Jyväskylän Messut Oy:stä.

Tervakankaan mukaan alaa puhuttavat esimerkiksi kasvava hajautettu päästötön sähköntuotanto, pyrkimys entistäkin parempaan energiatehokkuuteen sekä ennakoitua nopeampi siirtymä sähköautoiluun. Niiden myötä sähköverkot ja kiinteistöt tarvitsevat digitalisaation tuomaa älykkyyttä. Yksittäisten laitteiden sijaan tarvitaan järjestelmiä sekä aiempaa laajempaa teknistä ja kaupallista osaamista. 

− Sähkömessut tarjoavat kävijöilleen ainutlaatuisen kokonaiskuvan kuvan trendeistä sekä uusista teknologioista ja toimijoista, joilla ala haasteisiin vastaa. Loppuunmyydyissä messuhalleissa esittäytyy koko ala yrityksineen ja järjestöineen, joten nähtävää ja koettavaa riittää, Tervakangas toteaa.