Jyväskylän Rakennusmessut 2023. Kuva: Mika Nuorva

Jyväskylän Rakennusmessut maaliskuussa

Jyväskylän Rakennusmessut järjestetään tänä vuonna 15.−17.3.2024 Paviljongissa. Messuille saapuu yli 100 näytteilleasettajaa.

Jyväskylän Rakennusmessut 2023. Kuva: Mika Nuorva

– Jyväskylän Rakennusmessuilla kävijät saavat kerralla paljon tietoa uutuuksista, ratkaisuista ja tekijöistä omia rakennus- ja remontointi­projektejaan varten. Paikalla on suuri määrä näytteille­asettajia, joten tarjontaan tutustuminen ja vaihto­ehtojen vertaileminen on helppoa, sanoo projekti­päällikkö Matti Kuosmanen Jyväskylän Rakennusmessuilta.

Jyväskylän Rakennusmessut tarjoaa paljon asiantuntija­tietoa ammattilaisille alaa puhuttavista teemoista. Näitä ovat esimerkiksi kiinteistöjen digitointi sekä uudistunut rakennus­laki, jota elinkeino­asioiden johtaja Anu Kärkkäinen Rakennusteollisuus RT:stä käsittelee puheen­vuorossaan. Hän pitää Jyväskylän Rakennusmessujen avaus­puheenvuoron perjantaina 15.3.2024 klo 10.30, ja Rakennusmessut käynnistyvät klo 10.

– Rakentamislaki on tulossa voimaan 1.1.2025 ja tuo paljon muutoksia niin rakentajille kuin rakennus­hankkeeseen ryhtyville. Rakentamis­laki kertoo, miten pitää rakentaa, mitkä ovat rakennus­hankkeeseen ryhtyvän tehtävät ja mitä rakennus­valvonta voi edellyttää lupa­hakemukselta. Laissa on myös uusia vaatimuksia liittyen vähä­hiilisyyteen ja elinkaari­ominaisuuksiin, Kärkkäinen sanoo.

Messuilla kävijät pääsevät myös tutustumaan mm. Keski-Suomen tontti­tarjontaan ja asumis­mahdollisuuksiin, talo- ja keittiö­mallistoihin sekä ikkunoiden, ovien, kattojen, takkojen ja aurinko­paneelien toimittajiin. Tapahtumasta löytyy vaihto­ehtoja kodin ja mökin pihan­laittoon sekä asiantuntija­tietoa talo­tekniikan, kodin hälytys­järjestelmien sekä sähkö­auton lataus­pisteiden uusista ratkaisuista.