Jousenkaaren koulu on kalusteita vaille valmis

SRV:n rakentama Jousenkaaren koulu Espoon Tapiolassa on valmistunut ja luovutettu Espoon Tilapalveluille käyttöönottoa varten. Koulussa on tilat noin 480 alakoululaiselle sekä ilta- ja viikonloppukäyttäjille. 

Kaksikerroksisen koulun laajuus on 5960 bruttoneliömetriä. Yhteistoiminnallisena kokonaisvastuu-urakkana toteutettu hanke käynnistyi kehitysvaiheella marraskuussa 2019, ja varsinaiset rakennustyöt alkoivat toukokuussa 2020. Ennen koulun alkua syksyllä tilat vielä kalustetaan ja pihat viimeistellään.

– Jousenkaaren koulun tiloissa painotimme sisäilmaltaan terveellisiä ja helposti huollettavia rakenteita ja materiaaleja. Lisäksi panostimme kiinteistön mahdollisimman pieneen energiakulutukseen ja hiilineutraalisuuteen erilaisilla ratkaisuilla kuten maalämmöllä ja katon aurinkopaneeleilla. Upea lopputulos on työmaan ja Espoon kaupungin hyvin toimineen yhteistyön ansiota, kertoo SRV:llä hankkeesta vastaava yksikönjohtaja Saku Kosonen.

– Jousenkaaren koulu on monella tapaa edistyksellinen hanke Tilapalveluille. Sovelsimme ensimmäistä kertaa perinteiseen urakkaan saman tyyppistä, kevyellä kehitysvaiheella parannettua hankintamallia kuin elinkaarikouluissamme. Lisäksi olemme kiinnittäneet erityistä huomiota tilojen aiempaa parempaan tehokkuuteen tinkimättä toiminnallisuudesta, sanoo Tilapalvelujen rakennuttamispäällikkö Reijo Yrjölä.

Koulu rakennettiin P1-puhtausluokan hankkeena, ja sisärakentaminen on tehty nopeasti pystytetyn vesikaton ja sääsuojan alla. Työmaalla on koko hankkeen ajan ollut Espoon kaupungin kosteudenhallintakoordinaattori.