Kuva: YIT

Kokkolan urheilupuiston kehitysvaiheen allianssi solmittu

Kokkolan 50 miljoonan euron hintaisen urheilupuiston kehitysvaiheen allianssiin kuuluvat rakennustöistä vastaava YIT, pää- ja arkkitehtisuunnittelusta vastaavat UKI Arkkitehdit Oy ja Arkkitehtitoimisto Jääskeläinen Oy, rakennesuunnittelusta vastaava Ramboll Finland Oy ja taloteknisestä suunnittelusta vastaava Granlund Pohjanmaa Oy. Allianssin tilaajana toimii Kokkolan Urheilupuisto Oy.

Kuva: YIT

Hankeen aloittavan kehitysvaiheen arvioidaan kestävän vuoden 2022 loppuun, jonka aikana suunnitellaan allianssikokonaisuuden sisältö ja toteutus sekä määritetään tavoitekustannus ja toteutussuunnitelma aikatauluineen. Kehitysvaiheen jälkeen tehdään päätös noin kolme vuotta kestävään toteutusvaiheeseen siirtymisestä. Urakan arvioitu kokonaisarvo on noin 50 miljoonaa euroa, josta kehitysvaiheen osuus on noin 2 miljoonaa euroa. Hankkeen laajuus on noin 30 000 kerrosneliötä.

– Jatkamme nyt innokkaasti kilpailuvaiheessa aloitettua tiimityötä allianssin osapuolten kesken kohti tarkempaa suunnittelua ja toteutusta, kertoo allianssin projektipäällikkö Markus Kaustinen YIT:stä.

– Kokkolan urheilupuistokokonaisuus on hyvää jatkumoa jo aikaisemmin Pohjanmaalle toteutettuihin merkittäviin stadion- ja jäähallikohteisiin, toteaa Ramboll Finland Oy:n yksikönpäällikkö Reima Paananen.

– Energiankierrätys ja energiatehokkuus ovat toimintamme kulmakiviä. Olemme ilahtuneita, että Kokkolan urheilupuiston hankkeessa tämä tärkeä aihe on hienosti oivallettu ja nostettu tavoitteiden keskiöön, kommentoi talotekniikan pääsuunnittelija Kari Rintamäki Granlundilta.

– Olen erittäin tyytyväinen siitä, miten laajan asiantuntijuuden omaava joukko saatiin allianssiin mukaan. Yhteistyö näiden toimijoiden kanssa takaa hankkeen etenemisen suunnitellusti,  Kokkolan Urheilupuiston toimitusjohtaja Timo Sivula toteaa.

Kokkolan Urheilupuisto koostuu sisäurheilulajien ja tapahtumien käyttöön tulevasta monitoimihallista, kahdesta uudesta harjoitusjääkaukalosta sisäjuoksuratoineen, sekä olemassa olevan jäähallin ja urheilutalon saneerauksesta. Kokonaisuuteen kuuluu lisäksi UEFA:n kategoria 2:n jalkapallostadion, joka toteutetaan monitoimihallin yhteyteen.