Sari Ukkonen, Olli Tirkkonen ja Riku Vihko. Kuva: Granlund

Granlund Mikkeli ostaa Rakennuskonsultointi K-Suunnittelun

Granlund Mikkeli Oy ostaa mikkeliläisen Rakennuskonsultointi K-Suunnittelu Oy:n koko osakekannan. Yritysten yhdistyminen alkaa 1.4, ja fuusio on valmis 30.9.2022.

Sari Ukkonen, Olli Tirkkonen ja Riku Vihko. Kuva: Granlund

– K-Suunnittelu tuo liiketoimintaamme toivottuja lisäyksiä: arkkitehtisuunnittelun ja rakennesuunnittelun. Lisäksi saamme vahvistusta rakennuttamiseen ja valvontaan, kertoo Granlund Mikkeli Oy:n toimitusjohtaja Olli Tirkkonen.

– Tulemme todella mielellämme mukaan Granlundin tiimiin. Näen yhdistymisessä paljon mahdollisuuksia ja odotukset ovat suuret, K-Suunnittelun toimitusjohtaja Riku Vihko sanoo.

Pertti Turusen perustama K-Suunnittelu on toiminut osakeyhtiönä vuodesta 1975 lähtien. Alusta pitäen toiminta-ajatuksena on ollut asiakaslähtöinen työn toteutus ja kokonaisvaltainen palvelu suunnittelusta rakennuttamiseen ja työnaikaiseen valvontaan. Tästä juontaa juurensa myös yrityksen nimessä esiintyvä K-kirjain, jolla viitataan kokonaissuunnitteluun.

– Kokonaissuunnittelupalvelun kysyntä on kasvanut paljon viime aikoina, ja etenkin asunto-osakeyhtiöiden sekä teollisuuden projekteissa se on hyvin kysytty toimintamalli täällä Etelä-Savossa. Kokonaissuunnittelupalveluiden kehitys kuuluukin Granlund Mikkelin strategiaan, sanoo Olli Tirkkonen. K-Suunnittelun 11 työntekijää siirtyy vanhoina työntekijöinä Granlundin palvelukseen. Toimitusjohtaja Riku Vihkosta tulee Granlund Mikkeli Oy:n rakennuttamisliiketoiminnan johtaja. K-Suunnittelun pitkäaikainen pääosakas Sari Ukkonen jättäytyy pois yrityksen operatiivisesta toiminnasta. K-Suunnittelun henkilöstö muuttaa Granlund Mikkelin tiloihin kesän 2022 aikana.

K-Suunnittelulla on toimipisteet Mikkelin lisäksi myös Imatralla ja Savonlinnassa, ja ne tullaan integroimaan Granlund-konserniin.