Johanna Nyberg

Johanna Nyberg WSP Finlandin Liikenne ja rata -johtajaksi

DI Johanna Nyberg on aloittanut WSP:n Liikenne ja rata -liiketoimintalinjan johtajana 1.1.2023. Tehtävästä aiemmin vastannut Juhani Bäckström keskittyy jatkossa projektitoimintaan. 

Johanna Nyberg

Johanna Nybergillä on pitkä kokemus erilaisista vastuista liikennesuunnittelun parista ensin Rambollilla ja myöhemmin Espoon kaupungilla liikenteenhallintapäällikkönä ja kaupunkiliikennepäällikkönä, jossa hänen vastuullaan on ollut Espoon liikenteenohjaus, pysäköinti, joukkoliikenne, kaupunkipyörät, liikkumispalvelut, liikennevalot ja liikenteen tekniset järjestelmät.

– Kaupunkipyöräprojekti on ollut isoin ja rakkain projektini. Hanke on samalla erinomainen esimerkki siitä, miten liikkuminen voi muuttua, kun siihen tarjotaan hyviä keinoja. Eri liikkumismuotojen yhteensovittaminen ja joukkoliikennematkan houkuttelevuuden lisääminen on viime vuosina noussut yhdeksi keskeiseksi kysymykseksi. Kaupunkien panostukset raideinfraan muodostaa joukkoliikenteen rungon. Saapuminen pysäkille tai terminaaleihin tulisi tehdä niin houkuttelevaksi, että joukkoliikenne on ihmisen ensisijainen valinta, Johanna Nyberg sanoo.

– Olen toiminut WSP:n kanssa pitkään, ja minulla on yrityksestä erittäin hyvä kuva: osaaminen on aivan huippuluokkaa ja asiantuntijat haluavat aidosti auttaa asiakkaita. Olen huomannut, että WSP:n laadukkaan projektityöskentelyn salaisuus on ainutlaatuinen tiimityöskentelykulttuuri, Nyberg toteaa.

– Haluan kiittää Juhania monialaisen ja laajan osaajakaartin luomisesta ja liikenneliiketoiminnan kasvattamisesta. Näen Juhanin päätöksen projektitoimintaan siirtymisestä vahvistavan entisestään WSP:n mahdollisuuksia muun muassa tulevissa ratikkahankkeissa, Liikenne ja Infra -sektorin johtaja Johanna Sahlstedt sanoo.