Joensuun konservatorion rakennustyöt käynnistyvät

Samalla myös yliopiston Carelia-rakennuksessa tehdään muutostöitä, jotka lisäävät yliopiston ja Joensuun kaupungin yhteiskäyttöisiä tiloja sekä helpottavat liikkumista kampusalueelle rakennettavan konservatoriorakennuksen ja Carelian välillä.

Rakennustöiden yhteydessä Carelia-rakennukseen tehdään lisäosa sekä uudistetaan nykyisiä aulatiloja ja kirjastoa. Uudistustöissä huomioidaan tilojen esteettömyys ja monikäyttöisyys aiempaa paremmin. Lisäksi Carelia-ravintolaa laajennetaan ja uudistetaan laajennustöiden yhteydessä. Uudistusten myötä ravintolan tilat modernisoituvat ja niiden toiminnallisuus paranee.

Itä-Suomen yliopiston hallintojohtaja Tuomo Meriläisen mukaan konservatoriohanke tukee kampusvision tavoitteita ja elävöittää kampusta.

– Tuemme mielellämme erilaisten toimintojen ja palvelujen tuomista kampukselle. Esimerkiksi suunnitteilla oleva yhdyskäytävä konservatorion ja Carelian välillä avaa monia mahdollisuuksia yhteiskäytölle sekä erilaisten tapahtumien järjestämiselle. Joensuun kampus on ainutlaatuisen kompakti ja monipuolinen kokonaisuus suomalaisten yliopistokampusten joukossa, sanoo Meriläinen.

Remontin myötä Itä-Suomen yliopiston ja Joensuun kaupungin yhteiskäyttöiset tilat lisääntyvät. Rakennuksen käytön monipuolistuminen on ollut yhtenä tavoitteena suunnittelussa.

– Olen ollut yli kymmenen vuotta Joensuun kaupungilla mukana eri rooleissa selvittämässä, miten konservatorion tilaratkaisu voisi järjestyä. Ideoita on ollut matkan varrella lähemmäs kymmenen, konkreettisia selvitettyjä vaihtoehtoja useampi. Olen todella iloinen, että tämä kulttuurihanke kaupungissamme etenee. Vahvuuksiamme on ydinkeskustaan kytkeytyvä yliopistokampus, jota tämä ratkaisu vahvistaa ja elävöittää, kertoo Joensuun kehitysjohtaja aloittanut Janna Puumalainen.

Carelia-rakennuksen muutostöiden ja uudisrakennuksen rakennuttaja on yhteiskuntakiinteistöihin erikoistunut kiinteistösijoittaja Hemsö. Uudisrakennus sijoittuu Carelia-salin taakse.

– Olemme työstäneet menestyksekkäästi hanketta eri osapuolien kanssa jo pitkään. Muutostyöt Carelia-rakennuksessa uudisrakennuksen kanssa luovat hienon toiminnallisen kokonaisuuden, jota useat käyttäjät pääsevät hyödyntämään parhaalla mahdollisella tavalla. Muutostöiden ja toimintojen suunnittelu on tehty tiiviissä ja hyvässä yhteistyössä kaikkien toimijoiden, Itä-Suomen yliopiston, Joensuun konservatorion, Joensuun kaupunginorkesterin, Joensuun kaupungin sekä Hemsön kanssa, kertoo rakennuttamisen johtaja Aki Havia Suomen Yliopistokiinteistöistä.

Uuden konservatorion maanrakennustyöt käynnistyvät toukokuussa.

– Olemme asettaneet rakentamiselle tiukat laatukriteerit yhdessä kaupungin kanssa. Vallitsevan koronaepidemian vuoksi edellytämme urakoitsijalta varautumissuunnitelmaa ja turvallisuuden huomioimista töiden suunnittelussa. Lisäksi on tietenkin hienoa päästä toteuttamaan tätä kohdetta omaan kotikaupunkiin, kertoo Hemsön kehityspäällikkö Simo Karjalainen.