sw
Kuva: Sweco, arkkitehti SAFA Tapani Tommila.

Joensuulainen Soimu sai urakan Jyväskylästä

Rakennusliike Soimu ja Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan liiketoimintayksikkö Soihtu ovat allekirjoittaneet esisopimuksen Kortepohjan ylioppilaskylään toteutettavasta asuinkerrostalon ja liiketilan hybridihankkeesta. Kyseessä on TR-urakka, jossa Soimu vastaa teknisten ratkaisujen suunnittelusta ja rakentamisesta.

Kuva: Sweco, arkkitehti SAFA Tapani Tommila.

Soihdun hybridirakennus käsittää 9-kerroksisen asuinkerrostalon ja 1-kerroksisen, noin 700 neliön päivittäistavarakaupan. Asuntoja kohteessa on yhteensä 68. Asuinrakennuksen 1. kerroksessa on lisäksi erillinen liiketila, johon voidaan sijoittaa esimerkiksi ravintola. Hankkeen laajuus on noin 5000 bruttoneliötä.

– Ylioppilaskylän hybridirakennuksen toteutusta on valmistelu pitkään rinnakkain käynnissä olevan asemakaavamuutoksen kanssa. Hybridirakennus tulee palvelemaan opiskelijoiden ja etenkin opiskelijaperheiden nykyaikaisia asumistarpeita. On hienoa olla edistämässä uuden rakennusliikkeen toiminnan konkreettista käynnistymistä Jyvässeudulla, Soihdun kiinteistöjohtaja Kimmo Moilanen sanoo..

– Jo hankkeen alkuvaiheen pohjalta voimme todeta, että yhteistyö on ollut erinomaista ja ammattimaista Soihdun kanssa rakennushankkeen tiimoilta, Soimun Itä- ja Keski-Suomen aluejohtaja Mika Paavilainen toteaa. Rakennusliike Soimu on vuonna 1990 perustettu joensuulainen rakennusliike, joka avasi toimipisteen Helsinkiin syksyllä 2018 ja Pohjois-Savoon keväällä 2021. Soimun liikevaihto vuonna 2022 oli noin 53 miljoonaa euroa.