Jimmy Ruokolainen Firan älypalveluiden johtajaksi

Rakennusalaa uudistavan Firan älypalveluiden johtajaksi on nimitetty Jimmy Ruokolainen. Hän siirtyy Firalle F-Securelta, jossa hän on johtanut liiketoiminnan kehitystä ja kumppanuuksia sekä aiemmin myös tuoteorganisaatiota.

Ruokolaisella on vahva teknologiatausta, sillä hän on aiemmin toiminut myös Comptelissa liiketoiminnan kehitysjohtajana sekä kasvuritys Xtractin johtotehtävissä vastaten koneoppimisen, tekoälyn ja vaativien analytiikkaratkaisujen tuotteistamisesta ja kansainvälistämisestä. Ruokolainen aloittaa Firalla tehtävässään 22.10.

”Fira on edelläkävijä koko rakennusalan muutoksessa, johon liittyvät vahvasti palvelullistaminen ja digitalisaatio. Fira on lähtenyt ratkomaan niiden avulla alan tuottavuuteen ja asiakaskokemukseen liittyviä ongelmia. Palvelullistamisen ja teknologian avulla perinteisesti hyvin paikallinen toimiala pystyy myös kansainvälistymään, ja se on Firankin tavoite. Alan ongelmat ovat globaaleja, Firalla on jo Suomessa näyttöjä alan haasteiden ratkaisemisesta ja on hienoa päästä nyt tekemään samaa uudistustyötä kansainvälisesti huippuosaajien kanssa”, toteaa Ruokolainen.

Ensimmäiseksi Ruokolainen aikoo tarttua Firassa alan tuottavuuden kehittämiseen liittyviin asioihin. Siinä olennaisessa roolissa on tietopohjaisen johtamisen kehittäminen. Firassa on jo tehty teknologiakehitystä muun muassa SiteDrive-ohjelmiston parissa, ja Ruokolainen haluaa jatkaa kehitystyötä sekä Firassa että kumppaniverkoston kanssa.

”Minua kiinnostaa Firassa se, että se on rakennusalan yritys, joka käyttää ja kehittää johtavia digitaalisia työkaluja. Fira käyttää ja tuotteistaa itse omia innovaatioitaan osaksi rakentamista ja sen tehostamista, mutta tarjoaa niitä myös muille alan yrityksille tarkoituksenaan kehittää koko toimialaa kansainvälisesti paremmin palvelemaan alan asiakkaita. Rakennusalan uudistaminen työtapojen ja digitaalisten innovaatioiden avulla tehokkaammaksi ja asiakaskeskeisemmäksi on siis aito tahtotilamme”, Ruokolainen toteaa.

“Teknologia on aivan ytimessä, kun puhumme rakennusalan uudistamisesta ja alan tuottavuuden ja asiakaskokemuksen parantamisesta. On hienoa saada Firalle Jimmyn kokemusta ja osaamista. Uskomme, että siitä on paljon hyötyä kansainvälisen liiketoimintamme kehittämisessä”, kertoo Fira-konsernin toimitusjohtaja Jussi Aho.