Kuvituskuva rakennustyömaalta.
Kuva: EJ Yao / Unsplash

Jatke rakentaa Asuntosäätiölle uusia asumisoikeusasuntoja Helsingin Kruunuvuorenrantaan

Jatke rakentaa Asuntosäätiölle Helsingin Kruunuvuorenrantaan Saaristolaivastonkatu 18:aan 52 asumisoikeusasuntoa ja Saaristolaivastonkatu 20:een 51 asumisoikeusasuntoa. Kohteet ovat osa uutta korttelikokonaisuutta, jonka suunnittelussa ja rakennuttamisessa on panostettu erityisesti yhteisöllisyyteen. Kohteiden suunnittelusta on vastannut Arkkitehtitoimisto A6.

Asumisoikeuskohteet rakentuvat neljästä 6–8-kerroksisesta kerrostalosta sekä kahdesta 4-kerroksisesta luhtitalosta. Asuntojen koot vaihtelevat yksiöistä tilaviin viiden huoneen asuntoihin. Kaikissa asunnoissa on joko lasitetut parvekkeet tai terassit ja osassa kodeista on myös oma sauna. Kohteiden ylimpiin kerroksiin rakentuu kuusi asuntoa, joihin sisältyy parvikerros. Luhtitalojen katolla sijaitsevat asukkaiden yhteiskäyttöiset viljely- ja oleskeluterassit.

Asukkaiden saunatilat sijaitsevat rakennusten 8. kerroksen upeissa maisemissa. Varastotilat, pesula ja kuivaustila sekä harraste- ja kokoontumistilat sijaitsevat pääosin rakennusten 1. kerroksessa. Korttelin yhteiskäyttöpihalle rakennetaan istutus-, leikki- ja oleskelualueita. Asukkaiden 71 autopaikkaa sijaitsevat erillisessä pysäköintilaitoksessa pihakannen alla sekä kadunvarressa.

Merellinen Kruunuvuorenranta on kehittyvä kaupunginosa, johon rakennetaan parhaillaan raitiovaunuyhteyttä Helsingin keskustaan. Vuoteen 2030 mennessä Kruunuvuorenrantaan valmistuu koteja 13 500 asukkaalle.