Espoonlahden terveysaseman peruskorjaus on alkanut ja uudistuneiden tilojen on määrä avautua asiakkaiden käyttöön toukokuussa 2025. Kuva: Espoon kaupunki

Jatke korjaa Espoonlahden terveysaseman

Jatke Toimitilat Oy toteuttaa Espoon kaupungin Tilapalveluille Espoonlahden terveysaseman peruskorjauksen.

Espoonlahden terveysaseman peruskorjaus on alkanut ja uudistuneiden tilojen on määrä avautua asiakkaiden käyttöön toukokuussa 2025. Kuva: Espoon kaupunki

Peruskorjauksen yhteydessä vuonna 1991 valmistunut terveysasema uudistuu erityisesti sisä­tilojen ja talo­tekniikan osalta. Länsi-Uudenmaan hyvinvointi­alueen käyttöön tulevan terveys­aseman perus­korjaus alkoi syyskuussa 2023. Uudistetut tilat valmistuvat vuoden 2024 joulukuussa ja avautuvat asiakkaiden käyttöön toukokuussa 2025.

Peruskorjauksen yhteydessä terveysaseman talo­tekniikka uusitaan kokonaisuudessaan vastaamaan nykyajan ilman­vaihdon vaatimuksia. Rakennukseen lisätään maalämpö­järjestelmä, ja vesikatolle on tulossa myös aurinko­paneelit. Ilmanvaihtokone­huonetta ja jäte­huonetta laajennetaan ja rakennukseen lisätään tuuli­kaappi, poistumis­portaat ja pyöräsuoja.

Nykyiset julkisivut puhdistetaan ja ikkunat uusitaan tai kunnostetaan. Ulko­alueilla uusitaan kaikki piha­rakenteet. Vanhat salaojat uusitaan osittain, minkä lisäksi toteutetaan uutta sala­ojitusta sekä teknisiä liitoksia.

Myös esteettömyys on huomioitu perus­korjauksessa. Ambulanssi­kuljetuksia varten tehdään oma potilas­sisäänkäynti, ja kahvio­ravintolalle lisätään terassi­alue portaineen ja luiskineen. Sisään­käyntien eteen lisätään ulko­katoksia. Perus­korjauksen myötä myös kiinteistön molempien hissien kulku laajennetaan ulottumaan toisen kerroksen tiloihin, jolloin esteetön liikkuminen on mahdollista kaikissa asiakas­kerroksissa myös hissien huoltotöiden aikana.

– Espoon kaupunki on määritellyt kohteen korjaus­asteen erinomaisesti. Hankkeessa yhdistyvät hyvä suunnittelu sekä ammatti­taitoinen suunnitelmien mukainen toteutus, joilla varmistamme yhdessä terveelliset ja turvalliset tilat Espoonlahden terveys­aseman asiakkaille, Jatke Toimitilojen korjaus­rakentamisen yksikön­johtaja Reima Liikamaa kertoo.

– Voimme tarjota pian espoon­lahtelaisille perus­korjatun ja toimivan terveys­aseman, jonka korjaus­hankkeessa on huomioitu myös uusiutuvien energia­muotojen avulla hiili­neutraali Espoo 2030 -tavoitteet, Espoon kaupungin Tilapalvelujen toimitus­johtaja Maija Lehtinen sanoo.

– Peruskorjauksen suunnittelu­vaihe on ollut innostava ja tilojen toiminnallisuus on pyritty huomioimaan asiakas­työtä ajatellen parhaalla mahdollisella tavalla, Etelä-Espoon terveys­asemien johtava ylilääkäri Kaisa Kivistö kertoo.