Havainnekuva: Jatke Pirkanmaa

Jatke ja VTS rakentavat koteja Tampereen Raholaan

Jatke Pirkanmaa Oy ja Tampereen suurin vuokranantaja VTS-kodit ovat sopineet kahden kerrostalon rakentamisesta Tampereen Raholaan Kolismaankadulle.

Havainnekuva: Jatke Pirkanmaa

Kahden kerrostalon kokonaisuuteen valmistuu yhteensä 74 vuokra-asuntoa. Rakennustyöt ovat käynnistyneet toukokuussa 2024, ja ensimmäinen asuintalo valmistuu kesällä 2025. Toisen asuintalon on tarkoitus valmistua vuoden 2025 syksyllä. Talot rakennetaan A-energialuokan mukaisesti. Asuntojen lämmitys toteutetaan kaukolämmöllä. Molempien talojen suunnittelussa ja rakentamisessa kiinnitetään huomiota ympäristöystävällisiin ratkaisuihin kuten aurinkoenergian hyödyntämiseen.

Raholan entiselle teollisuusalueelle rakentuu parhaillaan vehreä ja puistomainen uusi asuinalue. Raholan sijainti on ihanteellinen, sillä se sijaitsee Tesoman uusien kaupallisten palveluiden ja raideliikenteen seisakkeen läheisyydessä. Kävelymatkan etäisyydellä sijaitsevat myös Tohloppi-järven ulkoilureitit ja uimarannat.

– Olemme erittäin iloisia siitä, että pääsemme yhdessä VTS-kotien kanssa rakentamaan koteja Raholaan. Hanke on hieno jatkumo Jatkeen ja VTS-kotien pitkälle yhteistyölle. On tärkeää, että koteja rakennetaan suhdannetilanteesta huolimatta – asuntoja tarvitaan edelleen, ja rakentamisella on myös merkittävä työllistämisvaikutus sekä omalle henkilöstöllemme että laajalle kumppaniverkostollemme, kertoo Jatke Pirkanmaa Oy:n toimitusjohtaja Jukka Hannus.

– Olemme VTS-kodeilla erittäin tyytyväisiä, että meillä on mahdollisuus aloittaa uusien kohteiden rakennuttaminen huolimatta haastavasta rakentamisen tilanteesta. Kohtuuhintaisten vuokra-asuntojen kysyntä on nyt merkittävän suurta ja näin vastaamme siihen tarpeeseen. Samalla parannamme rakennusalan työllisyystilannetta Tampereella. On tärkeää, että olemme mukana varmistamassa Tampereen vetovoimaisuutta tulevaisuudessakin, kertoo VTS-kotien toimitusjohtaja Satu Eskelinen.

– Teemme koteja kaikkiin elämäntilanteisiin. Kohteemme ovat energiatehokkaita, ja hankkeet on rahoitettu vihreällä rahoituksella. VTS-kotien strategiassa vastuullisuus on korkealla. On hienoa, että pääsemme aloittamaan rakentamisen uusille asuinalueille ja kehittämään alueita hyvässä yhteistyössä rakentajien ja muiden toimijoiden kanssa, sanoo VTS-kotien rakennuttajapäällikkö c.