Järvenpään Bulevardikorttelin toimistorakennus on valmis

Järvenpään keskustan Bulevardikorttelin ensimmäisen vaiheen toimistorakennus on valmis. Tiloihin siirtyvät Järvenpään kaupungin palvelut ja kaupunkilaisille avoin Järvenpää-info sekä OP Uusimaan pankkipalvelut sekä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin HUS-kuntayhtymän terveyspalvelut. Korttelihankkeella on pitkä historia, ja se tunnettiin aiemmin nimellä Perhelä. 

YIT:n kehittämän Bulevardikorttelin ensimmäisen vaiheen OP Vuokrakoti Ky:n 14-kerroksinen asuinkerrostalo Basso valmistui syyskuun lopussa tänä vuonna. Saksalaiselle kiinteistösijoitusyritys Quodoralle myyty noin 6500 neliömetrin liikerakennus valmistui ja luovutettiin omistajalle marraskuun lopussa.

Bulevardikorttelin kokonaisuuteen kuuluu yhteensä noin 300 asuntoa, toimistokokonaisuus ja liiketiloja. Kortteli rakennetaan vaiheittain,  kokonaispinta-ala on noin 30 500 kerrosneliömetriä. Kokonaisuudessa on myös korttelin vieressä olevan Asemanmäen pysäköintilaitoksen peruskorjausurakka. Pysäköintilaitos valmistuu tänä vuonna. Bulevardikorttelin on arvioitu valmistuvan kokonaisuudessaan vuonna 2025.

Bulevardikorttelin toinen vaihe on aloitettu Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin HUS-kuntayhtymän käyttöön tulevan 2000-neliöisen palvelu- ja liikekiinteistön rakentamisella. Rakennus valmistuu tämän vuoden syksyllä. Liiketilat omistaa OP-Palvelukiinteistöt -erikoissijoitusrahasto. Kannen päälle tulevan 14-kerroksisen asuinkerrostalon rakentaminen on myös aloitettu. Kannen alle tulee pysäköintihalli asukkaiden käyttöön. Asuinkiinteistön omistaa Sirius Capital Partners. 

YIT:n mukaan Bulevardikorttelin kaikkien rakennusten hiilijalanjälki lasketaan. Toimistotaloille haetaan LEED Gold -ympäristösertifiointia. Rakentamisen aikana syntyvän jätteen määrää pyritään vähentämään muun muassa tehostamalla materiaalien käyttöä ja Asemanmäen pysäköintitalon peruskorjausurakassa pilotoidaan sekajätteetöntä työmaata, YIT kertoo.