Janne Noponen

Janne Noponen Vahanen Talotekniikan suunnittelupäälliköksi

Janne Noponen

Noponen tulee Vahanen-yhtiöiden Espoon toimipisteeseen YIT Suomi Oy:stä, missä hän työskenteli taloteknisenä valvojana toimien muun muassa Pasilaan rakennetun Mall of Tripla -hankkeen turvajärjestelmien hankinnan, suunnittelunohjauksen ja projektinhallinnan asiantuntijana. Ennen tätä hän toimi vuodesta 2011 lähtien Viria Security Oy:ssä, ensin turvajärjestelmien asentajana ja myöhemmin projektinhallintatehtävissä mukaan lukien Länsimetron ykkösvaiheen kulunvalvonnan ja lukitusjärjestelmien projektityön johtaminen.

– Minulle on viimeisen kymmenen vuoden aikana kertynyt kattava näkemys turvatekniikka-alan toimijoista ja järjestelmäsuunnittelun tasosta Suomessa. Olen huomannut, että turvasuunnittelussa on maassamme vielä paljon kehitettävää niin asiakaspalvelussa kuin toteutusratkaisujenkin osalta. Vahanen-yhtiöt on loistava alusta ja työympäristö tämänkaltaisen palvelun käynnistämiselle ja kehittämiselle. Palvelemmme konsernin nykyisiä ja tulevia asiakkaita jatkossa entistä laajemmin turvallisuuden ja ennen kaikkea tilaturvallisuuden näkökulmasta, Noponen sanoo.

Noponen kertoo vahvuuksikseen alan teknisen osaamisen sekä pitkän kokemuksen tilaturvallisuusjärjestelmien ja suurten järjestelmäkokonaisuuksien toteuttamisesta, niin urakoinnin kuin tilaajankin roolissa. Hän haluaa tuottaa palvelullaan lisäarvoa asiakkaille toimivien ja tarkoituksenmukaisten tilaturvallisuusratkaisujen suunnittelun, hankinnan ja toteutuksen valvonnan muodossa. Vapaa-aika kuluu pojan sekä eri urheilumuotojen parissa; erityisesti golf ja kuntosali ovat mieluisia harrastuksia.

– Tutustuin Janneen muutama vuosi sitten Tripla-hankkeen yhteydessä, ja hänen tekninen osaamisensa, kokemuksensa asiakasrajapinnassa toimimisesta sekä varsinkin motiivit alaa kohtaan tukevat loistavasti yrityksemme strategisia kehittymistavoitteita, sanoo Vahanen Talotekniikka Oy:n suunnittelujohtaja Jonne Mäkelä.

– Hänen johdollaan tarjoamme asiakkaillemme entistä monipuolisempaa osaamista tällä erityisosaamisen sektorilla. Tavoitteenamme on rekrytoida lisää sähköisen talotekniikan erikoisosaamista vielä tämän vuoden aikana.