Jaakko Eskola. Kuva: teknologiateollisuus.fi

Jaakko Eskolasta Teknologiateollisuuden puheenjohtaja 2022

Teknologiateollisuuden hallituksen vuoden 2022 puheenjohtajaksi on valittu Jaakko Eskola. Eskola on Enersense International Oyj:n hallituksen puheenjohtaja. Lisäksi hän on muun muassa Cargotec Oyj:n hallituksen jäsen ja Neles Oyj:n hallituksen puheenjohtaja.

Jaakko Eskola. Kuva: teknologiateollisuus.fi

Eskola on työskennellyt Wärtsilässä vuodesta 1998. Hän toimi yhtiön toimitusjohtajana vuodesta 2015 helmikuuhun 2021. Teknologiateollisuuden hallituksen jäsen hän on ollut vuosina 2014–2020.

Teknologiateollisuus ry rakentaa teknologiayrityksille edellytyksiä menestyä ja luoda kestävästi arvoa Suomen pitkäaikaisen edun mukaisesti. Visiomme mukaan Suomi on vuonna 2030 kilpailukykyinen digivihreä menestyjä.

– Pidän erittäin tärkeänä kestävän kehityksen kautta syntyvää arvonlisää, ja lähden mielelläni viemään sitä eteenpäin yhdessä jäsenyritysten kanssa. Minua kiinnostavat kaikki ne teknologian mahdollisuudet, joita me toimialana voimme tuottaa globaalisti asiakkaille, ympäristölle ja koko ekosysteemille, Eskola sanoo.

Hän pitää tutkimus-, kehitys- ja innovaatiopanostusten (TKI) kasvattamista digivihreän kehityksen edistämiseksi sekä valtiovallan että yritysten lähivuosien tärkeimpänä tehtävänä.

Hallituksen varapuheenjohtajiksi valittiin Nokia Oyj:n hallituksen puheenjohtaja Sari Baldauf ja Innofactor Oyj:n toimitusjohtaja Sami Ensio, joka toimii myös Teknologiateollisuuden Yrittäjävaliokunnan vuoden 2022 puheenjohtajana.

Puheenjohtajiston lisäksi hallituksen työvaliokuntaan valittiin konsernijohtaja Håkan Agnevall (Wärtsilä Oyj Abp), hallituksen varapuheenjohtaja Jussi Herlin (Kone Oyj), toimitusjohtaja Olavi Huhtala (SSAB Europe Oy), hallituksen puheenjohtaja Timur Kärki (Gofore Oyj), varatoimitusjohtaja Tapani Pulli (Meyer Turku Oy) ja toimitusjohtaja Markku Varis (Sweco Finland Oy).