Vasemmalla toimitusjohtaja ja perustaja Teemu Kivimäki Infrakitiltä ja oikealla toimitusjohtaja ja perustaja Taneli Ristmeri Buildieltä.

Infrakit ja Buildie aloittavat ohjelmistoyhteistyön

Vasemmalla toimitusjohtaja ja perustaja Teemu Kivimäki Infrakitiltä ja oikealla toimitusjohtaja ja perustaja Taneli Ristmeri Buildieltä.

Buildien ja Infrakitin yhteistyökumppanuus hyödyttää yritysten mukaan niitä ja asiakkaita, koska tuotteet täydentävät toisiaan. Integraation avulla yhteiset asiakkaat välttyvät tiedon tuplakirjaamiselta ja ylimääräiseltä tiedon siirtelyltä, mikä tehostaa, sujuvoittaa ja nopeuttaa infrahankkeiden projektidokumentointia, yritykset toteavat.

– Huomasimme toistuvasti, että asiakkaamme käyttävät sekä Buildietä että Infrakittiä ja yhteisille asiakkaillemme olisi erittäin hyödyllistä, jos tietty projektiaineisto liikkuisi järjestelmien välillä. Ajoittain asiakkaat joutuivat valitsemaan, kumpaa järjestelmää hankkeissa käytettiin, jotta päällekkäisyyksiltä vältyttiin, Buildien toimitusjohtaja Taneli Ristmeri sanoo.

–  Integraatio tulee täydentämään molempia palveluita. Eikä nähdäksemme rajapinta jää vain tähän kuvaukseen, vaan jatkokehitämme rajapintaa asiakkaidemme toiveiden ja tarpeiden mukaan, Ristmeri toteaa.

Tuleva rajapinta mahdollistaa yritysten yhteisten asiakkaiden infrarakennushankkeiden tehokkaan tiedonsiirron palveluiden välillä. Tulevaisuudessa Infrakitin tietomallinnukseen erikoistuneesta palvelusta nähdään projektiaineisto mobiilidokumentointiin erikoistuneen Buildien projektipankissa.

– Mikään järjestelmä yksinään ei ratkaise infrarakentamisen tiedonhallintaa, vaan tarvitaan rajapintoja ja tiedon fiksua liikkumista järjestelmien välillä. Infrakit on infrarakentamisen alusta, joka mahdollistaa kaikkien infraprojekteissa käytettävien työkalujen integroimisen. Infrakit ja Buildie ovat molemmat innovatiivisia yhtiöitä kansainvälisellä fokuksella – yhteistyö on luonnollinen askel eteenpäin, Infraktinin toimitusjohtaja Teemu Kivimäki sanoo.

Yhteistyökumppanuus sovittiin syksyn 2020 aikana ja rajapinnan rakentamistyö aloitetaan välittömästi.