Kuva: senaatti.fi

Immolan kasarmialue uudistuu

Kuva: senaatti.fi

Immolan kasarmialueella on tarkoitus kunnostaa heikkokuntoisia rakennuksia ja rakentaa uudisrakennukset esikunnalle, ruokalalle, sotilaskodille sekä liikuntakoulutukseen. 1930-luvun funktionalismia edustava rakennuskokonaisuus peruskorjataan.

Immola-hankkeen ensimmäisessä vaiheessa Kaakkois-Suomen rajavartioston esikunnalle rakennetaan uudet toimitilat. Uusi esikuntarakennus otetaan käyttöön syys-lokakuussa 2021.

Sen peruskivi muurattiin 22.syyskuuta 2020. Peruskiven muurasi sisäministeri Maria Ohisalo.

Toinen vaihe on suunnitelman mukaan valmis maaliskuussa 2022 ja kolmas vaihe lokakuussa 2022. Koko uudistushankkeen arvo on noin 40 miljoonaa euroa, josta esikuntarakennuksen osuus on noin 10 miljoonaa euroa. Hankkeella on myös merkittävä työllistämisvaikutus.

”Immola on erittäin vaativa kohde, joka on rakentunut eri vuosikymmeninä ja rakennusten kunto vaihtelee. Olemme nostaneet hankkeen keskeiseksi tavoitteeksi uudistaa tilat turvallisiksi ja vastamaan Rajavartiolaitoksen toiminnan nykyvaatimuksia. Olemme erittäin tyytyväisiä, että hanke etenee ja saamme uudistettua tilat teknisesti ja toiminnallisesti nykypäivän tasolle”, Senaatti-kiinteistöjen Itä-Suomen aluejohtaja Jyrki Reinikainen sanoo.

Immolan kasarmialueen rakennusten omistus siirtyi vuonna 2008 Senaatille ja vuonna 2018 Senaatti sai kokonaisvastuun kiinteistöistä mukaan lukien kunnossapito.