iLOQ osti Kodinportti/IT-Salonen Oy:n

iLOQ Oy on ostanut oululaisen DreamIT:n eli Kodinportti/IT-Salonen Oy:n osakekannan. iLOQin tavoitteena on vahvistaa ohjelmointikykyään digitaalisessa pääsynhallinnassa.

Oululainen DreamIt (kaupparekisterissä IT-Salonen OY) on erikoistunut tarjoamaan it-palveluita, erilaisia tietoverkkopalveluita ja ohjelmistotuotteita.

Kodinportti on asuin- ja liikekiinteistöille suunnattu tuote. Se koostuu digitaalisesta käyttöliittymästä, jossa kerrostalon asukaslista, ilmoitustaulu ja yhteisten tilojen ajanvarauslistat korvataan yhdellä kosketustaululla, sekä etäliittymästä, jota voidaan käyttää tietokoneen tai matkapuhelimen internet-selaimella. 

Ajan myötä kaikki DreamIt:n Oulussa olevat työntekijät siirtyvät iLOQin tuotekehitykseen yhtiön pääkonttoriin Ouluun. DreamIT:llä on myös työntekijä Tampereella ja Helsingissä.  

– Kaupalla vahvistamme iLOQin digitaalista osaamista sekä kilpailukykyä. Tuomalla DreamIt:n osaamisen meille kehitämme iLOQ HOME -pääsynhallintajärjestelmää uusilla ominaisuuksilla, toteaa iLOQin toimitusjohtaja Heikki Hiltunen.

–Yhdistämällä iLOQin ja DreamIT:n Kodinportin teknologiat ja osaaminen iLOQ HOME -konseptiin voidaan tuottaa merkittävää lisäarvoa ja uusia mahdollisuuksia loppuasiakkaille. Tämä jatkaa Kodinportin ja iLOQin välistä, jo vuosikymmenen mittaista, yhteistyön tarinaa, DreamIT:n toimitusjohtaja Teemu Salonen sanoo.