Hyväntoivonpuisto Helsingin Jätkäsaaressa on Vuoden Ympäristörakenne

Tuomariston mukaan Hyväntoivonpuisto on Jätkäsaaren sydän ja asukkaiden olohuone, joka on täynnä elämää. Puistosta on muodostunut alueen maamerkki.

Hyväntoivonpuiston maisema-arkkitehti Outi Palosaari VSU maisema-arkkitehdit Oy:stä ja Helsingin kaupunkiympäristötoimialan projektijohtaja Petra Rantalainen toteavat, että paras palkinto on se, että asukkaat ovat ottaneet paikan omakseen.

— Vuoden Ympäristörakenne -kilpailuun liittyvän julkisuuden kautta voidaan hoksauttaa niin viranomaisia, päättäjiä kuin kaupunkeja ja kuntiakin huomaamaan ympäristörakentamisen tärkeyden. Samalla tuodaan esiin maisemalähtöistä maankäyttö- ja vihersuunnittelua, Outi Palosaari toteaa.

Vuoden ympäristörakenne palkittiin 30. kerran. Puutarhaneuvos Seppo Närhin mukaan eri vuosikymmenten voittajakohteet ilmentävät hyvin aikakauttaan. Ehdokaskohteet ja voittaja kertovat ympäristörakentamisen kehityksestä.

Vuoden Ympäristörakenne 2021 -kilpailu on käynnistetty. Kilpailun sääntöjä on päivitetty, ja jatkossa valintakriteerinä on myös kestävän ympäristörakentamisen toimintamalli.