Original Sokos Hotel Ilves

Hotelli Ilveksen remontti on valmistumassa

Original Sokos Hotel Ilveksen vuoden kestänyt uudistushanke on loppusuoralla, ja hotelli avaa ovensa vieraille maaliskuun puolivälissä. 

Original Sokos Hotel Ilves

Hotelli Ilves avattiin Tammerkosken rannalle vuonna 1986. Arkkitehtina oli Maunu Kitunen. Hotelli oli avautuessaan Suomen korkein hotelli.

Ilveksen peruskorjaus on edennyt viimeistelyvaiheeseen. Hotellihuoneissa uusittiin pintamateriaalit, kylpyhuoneiden pinnat ja kalusteet, ikkunat ja parvekeovet sekä lämmitys ja jäähdytys. Myös vesi- ja viemäriverkosto, sähköt, valaistus ja kiinteistöautomaatio uudistettiin. 

Peruskorjauksen suunnitteli Aihio Arkkitehdit.

– Hotelli on uudistettu vanhaa kunnioittaen. Esimerkiksi aulassa hissien edustalla olevat kuvioidut messinkipilarit oli ajansaatossa peitetty mutta nyt ne ovat taas alkuperäisessä loistossaan. Myös aulatilan messinkinen katto uudistettiin modernilla tavalla. Ja Ilveksen ylpeys, upea Ballroom on palautettu alkuperäiseen kokoonsa, hotellinjohtaja Marco Sylvelin kertoo.

Ilveksessä on 336 huonetta, 5 ravintolaa, 11 kokoustilaa, maisemakabinetti saunoineen hotellin 19. kerroksessa sekä 400 neliön Ballroom.

Hotellioperaattorina on Sokotel Oy, ja kiinteistön omistaa Keva.