Henri Haimi

Henri Haimista Aalto-yliopiston työelämäprofessori

FCG Finnish Consulting Groupin pitkäaikainen projektipäällikkö ja prosessiasiantuntija, tekniikan tohtori Henri Haimi on nimitetty Aalto-yliopiston rakennetun ympäristön laitoksen työelämäprofessoriksi 1.4.2023 alkaen. Professuurin ala on jäteveden käsittely. Työelämäprofessuuri kestää viisi vuotta ja on osa-aikainen. 

Henri Haimi

Haimin tehtävä painottuu opetukseen, mutta hän tekee myös tutkimustyötä. Haimin erityisalueita ovat jätevedenpuhdistuksen ilmastovaikutusten pienentäminen, digitaaliset ratkaisut kuten mallinnus ja edistynyt prosessinohjaus sekä jäteveden sisältämien resurssien talteenotto ja näiden kaikkien osa-alueiden yhdisteleminen.

– Yhteydet työelämään tarjoavat opiskelijoille luontevan tavan tutustua alan erityispiirteisiin ja samalla mahdollisuuden rakentaa omaa urapolkuaan jo opintojen aikana. Työelämäprofessorimme ovat tässä avainasemassa, Aalto-yliopiston dekaani Gary Marquis sanoo.

– Odotan innolla, että pääsen omalta osaltani lähentämään akateemista opetusta käytännön toimintaan vesihuoltolaitoksilla hyödyntäen pitkää kokemustani FCG:llä sekä kentän tuntemusta, Henri Haimi toteaa.

– Olen erittäin iloinen Haimin nimityksestä. Hän on arvokas lisä niin FCG:n kuin Aalto-yliopiston joukkueeseen. Tämä on meille myös mahtava tilaisuus päästä lähelle viimeisintä tutkittua tietoa ja sitä kautta pitää huolta maailmanluokan vesiosaamisestamme, FCG:n Vesi-liiketoimintaa johtava Tero Pyrhönen sanoo.