Kehittyvä kerrostalo -hankkeen Sukupolvienkortteli Jätkäsaaressa.

Helsinki luovuttaa tontteja merellisistä kaupunginosista

Kehittyvä kerrostalo -hankkeen Sukupolvienkortteli Jätkäsaaressa.

Varattavia tontteja on yhteensä 22. Kantakaupungissa tontteja luovutetaan Jätkäsaaresta ja Kalasataman Verkkosaaren pohjoisosasta. Lisäksi luovutettavia tontteja on Kruunuvuorenrannan, Honkasuon sekä Herttoniemen alueilta.

Tonteilla on rakennusoikeutta 1190 – 10 550 kerrosneliötä. Helsinki kannustaa myös uusia rakennuttajia tutustumaan kaupungin monipuoliseen tonttitarjontaan. Tarjolla on jälleen mielenkiintoisia puurakentamiskohteita, joiden suosio on edelleen kasvanut Suomessa huimasti viime vuosina. Lisäksi tarjolla on tontteja merellisen Helsingin paraatipaikoilta, kuten Jätkäsaaresta ja Kalasatamasta.

Tontit varataan pääsääntöisesti säänneltyyn asuntotuotantoon, kuten valtion tukemaan vuokra-asuntotuotantoon, Hitas-omistusasuntotuotantoon tai asumisoikeustuotantoon.

”Tontit on tarkoitettu kerros- ja rivitalorakentamiseen ammattimaisille rakennuttajille ja rakennuttajakonsulteille, mutta haku on kuitenkin avoin ja tontteja voivat hakea kaikki kiinnostuneet, jotka katsovat pystyvänsä toteuttamaan niille sopivan rakentamishankkeen. Haettavien tonttien joukossa on mukana myös AKS-tontteja, joille voidaan toteuttaa vanhusten ja senioreiden palvelu- ja/tai hoiva-asuntoja sekä opiskelija- ja nuorisoasuntoja, sanoo tiimipäällikkö Miia Pasuri. 

Helsingin tavoitteena on saada luovutettua vuosien 2017-2018 aikana vuosittain tontteja noin 6 000 asunnon rakentamista vastaava määrä, joista noin 4 320 asuntoa kaupungin luovuttamalle maalle. Vuosien 2019-2020 aikana tavoite nousee 7 000 asuntoon vuodessa.