Heikki Peltomaa.

Heikki Peltomaa jatkaa Suomen Tuulivoimayhdistyksen puheenjohtajana

Suomen Tuulivoimayhdistyksen (STY) hallituksen puheenjohtajana jatkaa wpd Finland Oy:n toimitusjohtaja Heikki Peltomaa. Peltomaalla on kokemusta tuulivoima-alasta vuodesta 2006, ja hän on ollut aktiivisesti mukana STY:n hallituksen toiminnassa yli 5 vuotta.

Heikki Peltomaa.

Tuulivoimahankkeita kehittävän wpd Finland Oy:n toimitusjohtajana työskentelevällä Peltomaalla on vahva osaaminen maa- ja merituulivoimahankkeiden kehityksestä.

– Maatuulivoima jatkaa kasvuaan ja myös merituulivoimalla on mahdollisuus kasvaa merkittäväksi teollisuuden alaksi Suomessa, jos pelaamme korttimme oikein. Tuulivoima tulee olemaan suurin vihreiden investointien kohde vielä koko vuosikymmenen, Heikki Peltomaa toteaa.

STY:n hallituksen varapuheenjohtajaksi valittiin vuodesta 2013 yhdistyksen hallituksessa ja valiokunnissa aktiivisesti vaikuttanut Jenny-Li Holmström. Taaleri Energialla kansainvälisten aurinko- ja tuulirahastojen salkunhoitajana ja juristina toimiva Holmström odottaa tulevalta hallituskaudelta hyväksi havaituille tavoille jatkoa, mutta myös sopeuttamista uuteen ympäristöön.

– Alan ja yhdistyksen kasvun myötä hallituksen roolin on muututtava enemmän strategisesti ohjaavaksi. Hallitus on ollut aktiivinen ja osallistuva, mutta yhdistyksen osaavan henkilökunnan kasvu sekä tuulivoiman luomat mahdollisuudet myös P2X- ja vetyteollisuudelle tuo tarpeita uudelleen ajattelulle, Holmström sanoo. STY:n hallitukseen kaudella 2023–2024 kuuluvat Veli-Pekka Alkula OX2 , Nils Borstelman Energiequelle, Piia Heikkinen Nordi, Jenny-Li Holmström Taaleri Energia , Aapo Koivuniemi ABO Wind, Sami Kuitunen henkilöjäsen, Heikki Peltomaa wpd Finland Oy, Erkka Saario Ilmatar Energy, Sirpa Smids Enersense Oy ja Pekka Tolonen Helen Oy.