hartela
Kuva: Varsinais-Suomen hyvinvointialue

Hartela urakoi Salon sairaalan uudisrakennuksen

Varsinais-Suomen hyvinvointialueen aluehallitus on valinnut Hartelan toteuttamaan Salon sairaalan noin 60 miljoonan euron arvoisen uudisrakennuksen.

Kuva: Varsinais-Suomen hyvinvointialue

Hartela toteuttaa Salon sairaalan uudisrakennuksen rakennusurakan projektinjohtourakkana. Hanke sisältää uudisrakentamisen lisäksi vanhojen tilojen saneerausta sekä vanhan rakennuskannan purkua. Koko hankkeen laajuus on 16 815 bruttoneliömetriä.

Rakennushanke valmistuu sairaalakäyttöön vaiheittain vuosina 2025–2027. Rakennuslupa hankkeelle myönnettiin marraskuussa 2022.

Hankkeessa sijoitetaan nykyiset erikoissairaanhoidon ja perusterveydenhuollon erillään toimivat yksiköt yhteen rakennukseen. Tavoitteena on rakentaa toimivat, nykyaikaisia lääketieteellisiä prosesseja tukevat ja sote-palveluiden integraatiota edistävät tilat Salon sairaalalle.

– Sairaalahankkeiden suunnittelussa ja toteutuksessa kaiken lähtökohtana on potilas- ja asiakaslähtöisyys. Hoitoprosessien ymmärrys ja sairaala-alueen logistisen toimivuuden varmistamisen ovat tässäkin hankkeessa merkittävässä roolissa, ja niiden tunteminen auttaa myös rakentamisvaiheessa, Hartela Länsi-Suomen aluejohtaja Lauri Piitari sanoo.

Hankkeen tilaaja ja rakennuttaja on Varsinais-Suomen Hyvinvointialue (Varha).

– Uusien rakennusosien on tarkoitus parantaa hankkeessa aikaisemmin olleiden kahden toimijan, Salon kaupungin ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin, palvelujen tuottamista, sanoo Varhan projektijohtaja Tuomo Lehtisalo. – Toiminnallisen suunnittelun punaisena lankana on yhteistyö koko sairaalassa. Potilaan hoitopolku saadaan entistä sujuvammaksi molempien organisaatioiden osaamista hyödyntäen ja päällekkäisyyksiä vähentäen,  Lehtisalo toteaa.