Harri Orko WSP Finlandin rakennuttamisen johtoon

DI Harri Orko on aloittanut WSP Finlandin Rakennuttamisen sektorin johtajana 28.8.2023. Sektori tarjoaa asiantuntijapalveluita kiinteistöjen, infrastruktuurin ja teollisuuden projektinjohto-, rakennuttamis- ja valvontatehtäviin.

Harri Orko on työskennellyt urallaan Helsingin Energialla rakennuttamisen hankkeissa, Destialla tuulienergian liiketoiminnan vastuussa sekä viimeiset 12 vuotta YIT:llä ensin tuulivoiman liiketoimintaa starttaamassa, sitten teiden kunnossapidon palveluliiketoiminnan johdossa ja projektitoimiston johtajana.

– On jännittävää astua uudelle toimialalle, vaikka rakentamisen alue sinänsä on tuttua ja varmasti monet asiakkaatkin. Näen WSP:llä isoa kasvupotentiaalia Suomessa sekä mahdollisuuksissa tehdä pohjoismaista yhteistyötä isojen asiakkaiden kanssa, esimerkiksi energiamurroksen myötä. Arvostan isoa konsernia ja kansainvälistä osaamista, jota voidaan sekä tuoda Suomeen että viedä meiltä muihin maihin, Orko toteaa.

– Alallamme on haasteena pula osaajista, joka pahimmillaan näkyy myös tilaajille. Haluan nostaa keskustelua aiheesta yleisemminkin ja olla edistämässä toimintaympäristöä, jossa panostetaan osaajien pysyvyyteen ja hakeutumiseen alalle. Riskit kasvavat projektien toteutusvaiheessa, jos suunnitteluun ja valmisteluun ei ole riittävästi osaavia resursseja, Harri Orko sanoo.

– Rakennuttaminen on yksi tukijaloistamme, ja uskon Harrin tuovan sen kehittämiseen omalla osaamisellaan ja taustallaan merkittävän lisän, WSP Finlandin toimitusjohtaja Harri Yli-Villamo sanoo.