Helena Bergstrand. Kuva: GlobalConnect

Helena Bergstrand GlobalConnectin maajohtajaksi Suomeen 

Kuituverkkorakentaja GlobalConnect on nimittänyt Suomen kuluttajaliiketoiminnan johtajaksi ja GlobalConnectin Suomen maajohtajaksi Helena Bergstrandin.

Helena Bergstrand. Kuva: GlobalConnect

– Olemme onnistuneesti saavuttaneet tavoitteemme 800 000:sta verkkoon liitetystä asiakkaasta Pohjoismaissa, ja nyt haluamme entisestään kiihdyttää liike­toimintaamme Suomessa. Siksi olemme päättäneet vahvistaa paikallista organisaatiotamme ja nimittäneet Suomen toimintojemme johtoon Helena Bergstrandin, GlobalConnectin kuluttaja­liiketoiminnasta vastaava johtaja Charlotta Rehman kertoo.

Rehmanin mukaan Helena Bergstrandilla on 25 vuoden kokemus kuitu­verkon rakentamis­projekteista kaikista Pohjoismaista.

– Meillä on kunnianhimoiset kasvutavoitteet Suomessa, ja olemme sitoutuneet pitkä­jänteisesti Suomen markkinoihin. Suomi on GlobalConnectille erittäin tärkeä kehittyvä markkina-alue, ja aiomme investoida Suomessa puoli miljardia euroa kuitu­verkkoon, jonka tarkoitus on kattaa suurin osan Suomen koti­talouksista ennen vuotta 2030. Vankka kuitu­verkko kestää useita vuosia, ja se on erittäin tärkeä niin alueiden kuin niiden asukkaiden tulevaisuuden kannalta. Toimivat yhteydet palvelevat kuntien digitalisoitumista ja mahdollisuuksia houkutella uusia yrityksiä ja asukkaita, Helena Bergstrand sanoo.

GlobalConnect on toiminut yritys­liike­toiminnassa Suomessa vuodesta 2006, ja se laajensi toimintaansa kuluttaja­liiketoimintaan vuonna 2022.

Yhtiön mukaan sen ensimmäiset kuluttaja-asiakkaat yhdistettiin kuitu­verkkoon Espoossa tämän vuoden helmikuussa. GlobalConnect rakentaa parhaillaan kuitu­verkkoa Vantaalla, Hyvinkäällä, Nokialla, Järvenpäässä, Lahdessa, Vaasassa ja Turussa. Lisäksi GlobalConnect alkaa pian rakentaa kuitu­verkkoa Helsingissä, Hollolassa, Hämeenlinnassa, Jokelassa, Kirkkonummella, Kuopiossa, Porissa, Riihimäellä, Raisiossa, Tampereella ja Torniossa. GlobalConnect syntyi, kun Broadnet, GlobalConnect ja IP-Only fuusioituivat vuosien 2019 ja 2020 aikana.