Harri Kailasalo. Kuva: Soimu

Harri Kailasalo Soimun executive advisoriksi

Joensuulaisen rakennusliike Soimu Oy:n executive advisoriksi on nimitetty  Harri Kailasalo.

Harri Kailasalo. Kuva: Soimu

Joensuulaislähtöisellä Harri Kailasalolla on 30 vuotta alan kokemusta muiden muassa johtoryhmän jäsenenä Lemminkäinen Oyj:ssä sekä YIT Oy:ssä. Lisäksi hän toiminut useissa luottamustehtävissä EK:n ja Rakennusteollisuus RT:n hallituksessa.

Kailasalo työskenteli YIT:n Infraprojektit-segmentin johtajana kevääseen 2021. Hän aloitti oman Kailasalo Consulting Oy:n toimitusjohtajana keväällä 2023.

Kailasalo on alun perin kotoisin Joensuusta, ja vaikka asuukin nykyisin Kirkkonummella, hän pitää kotipaikkakunnan yrityksen tukemista kannattavassa kasvussa tärkeänä ja uskoo Soimulla siihen olevan myös edellytyksiä.

– Soimulla on pitkä historia, ja se on vahva toimija Savo-Karjalassa. Tämän kokoinen ketterä yritys pystyy kuitenkin hyödyntämään vahvuuksiaan myös kotialueensa ulkopuolella, kun vain löytyy oikeat ihmiset tekemään. Ja sitä minä olen tässä tekemässä, Kailasalo sanoo.

– Ja kyllä se on minulle tärkeää, jos pystyn auttamaan kotiseutuni yritystä eteenpäin. Sehän on tärkeää koko seudunkin kannalta, ovathan tämän kokoiset yritykset jo yhteisöveron kertymisenkin kannalta suhteellisesti tärkeämpiä siellä kuin vastaavat yritykset esimerkiksi Helsingissä.