Hanne Perälä RALAn hallituksen puheenjohtajaksi

Rakentamisen Laatu RALA ry:n hallituksen puheenjohtajaksi kaudelle 2022–2023 on valittu YIT:n laatujohtaja Hanne Perälä. 

RALAn hallitus valitaan vuosittain yhdistyksen vuosikokouksessa.  Edelliset kaksi vuotta RALAn hallitusta johti Helsingin yliopiston toimitilajohtaja Teppo Salmikivi. Hanne Perälä on toiminut RALAn hallituksessa vuodesta 2018, viimeiset kaksi vuotta sen varapuheenjohtajana.

– On tärkeää, että alalla on RALAn kaltainen puolueeton keskustelija ja tiedon tuottaja, johon voi luottaa, Hanne Perälä sanoo.

– Lähitulevaisuuden suurin muutos on, että kestävässä rakentamisessa tullaan ottamaan iso ajatteluloikka. Asioista pitää keskustella laajasti sekä alan sisällä että niin sanottuun suureen yleisöön päin. Kuluttajien on vaikea pysyä mukana siinä, mitä rakennusala tekee esimerkiksi kestävään kehitykseen, vastuullisuuteen ja ilmastonmuutoksen liittyvien asioiden eteen. Myös alalla on epäselvyyttä, mitä esimerkiksi EU tai rahoittajat meiltä vaativat. On todella tärkeää, että meillä on julkisia keskustelijoita, jotka osaavat sanoittaa uutta tekemistä, Perälä toteaa.

Merkittävimmäksi RALAn roolin Perälä näkee pienten ja keskisuurten yritysten tukena, joilla ei ole samoja resursseja tutustua asioihin tai hankkia konsulttiapua kertomaan, mitä ilmastonmuutoksen torjunta tai esimerkiksi vasta viime aikoina puheenaiheeksi noussut taksonomia tarkoittavat rakentamiselle.