GRK:lle 180 miljoonan euron urakka Ruotsista

Infrarakennuskonserni GRK:n ruotsalainen tytäryhtiö GRK Infra AB  toteuttaa H2 Green Steelin uuden vety- ja terästehtaan pohja- ja maarakennustyöt. Sopimuksen arvo on yli 2 miljardia kruunua, eli noin 180 miljoonaa euroa. Hanke kestää vuoden 2025 alkupuolelle saakka.

H2 Green Steel rakentaa Pohjois-Ruotsissa sijaitsevaan Bodeniin vihreän teräksen tuotantoon tarkoitetut teräs- ja vetytehtaat. GRK on valittu toteuttamaan koko laajan tehdasalueen maarakennus- ja pohjanvahvistustyöt. GRK ja H2 Green Steel tekivät hankkeesta sopimuksen toukokuussa 2022, jonka perusteella sovittiin valmistelevien tehtävien tekemisestä. Työt aloitettiin heinäkuussa 2022 heti sen jälkeen, kun hanke sai rakennusluvan. Nyt yritykset ovat allekirjoittaneet varsinaisen urakkasopimuksen.

GRK kertoo tavoittelevansa merkittävää ja kannattavaa kasvua, jota uusi tilaus osaltaan vahvistaa. 

– Tämä on kokonaisarvoltaan GRK:n historian suurin urakka. Olemme yksi johtavista infra-alan toimijoista Suomessa, mutta Ruotsin ja Viron merkitys GRK:lle kasvaa entisestään lähivuosien aikana. Tavoittelemme erityisesti Ruotsissa nopeaa kasvua, jota tämä uusi sopimus tukee huomattavasti, GRK-konsernin toimitusjohtaja Juha Toimela sanoo.

Vuonna 2021 GRK-konsernin liikevaihto oli yhtiön mukaan yli 430 miljoonaa euroa ja GRK Infra AB:n liikevaihto 50,3 miljoonaa euroa.

– Meillä on pitkä kokemus vaativista rakennus- ja infra-alan projekteista. Kilpailukykymme, joustavuutemme ja asiantuntemuksemme vakuuttivat asiakkaan valitsemaan GRK:n mukaan projektiin. Kyseessä on mittava kokonaisuus, jonka aikana teemme muun muassa satoja kilometrejä paalutustyötä ja maanleikkaustöissä siirrämme maamassoja miljoonia kuutioita, GRK Infra AB:n toimitusjohtaja Mika Mäenpää sanoo.