Kuopion lentoaseman laajennus ja perusparannus kuuluu Insinööritoimistyo J. Markkasen referensseihin. Kuva: jmoy.net

Granlund ostaa Insinööritoimisto J. Markkasen

Granlund Kuopio Oy on ostanut kaikki Insinööritoimisto J. Markkanen Oy:n osakkeet. Granlund Kuopion mukaan se on kaupan jälkeen Itä-Suomen suurin talotekniikkaan keskittynyt asiantuntijayritys, joka työllistää yli 120 alan asiantuntijaa.

Kuopion lentoaseman laajennus ja perusparannus kuuluu Insinööritoimistyo J. Markkasen referensseihin. Kuva: jmoy.net

Insinööritoimisto J. Markkanen Oy ja Granlund Kuopio Oy ovat työntekijöidensä omistamia yrityksiä. Yhdistymisen jälkeen Insinööritoimisto J. Markkasen avainhenkilöistä tulee myös Granlund Kuopion osakkaita. Insinööritoimisto J. Markkasen toimitusjohtaja Arttu Markkasesta tulee Granlund Kuopio Oy:n varatoimitusjohtaja, ja hän ottaa vetovastuun uudesta talotekniikan suunnitteluosastosta. Insinööritoimisto J. Markkasen 23 työntekijää jatkaa vanhoina työntekijöinä. Yritysten fuusion on arvioitu olevan valmis keväällä 2022.

Insinööritoimisto J. Markkasen on vuonna 1989 perustanut Arttu Markkasen isä Jussi Markkanen, joka työskenteli 17 vuotta Granlund-konsernissa ennen ryhtymistään yrittäjäksi. Yli 30 vuoden ajan Markkanen ja Granlund ovat tehneet taloteknistä suunnittelua samantyyppisille asiakkaille ja olleet suunnittelemassa samoja kohteita.

Niin J. Markkanen kuin Granlund Kuopiokin ovat erikoistuneet julkisten toimijoiden hankkeisiin.

– Meillä molemmilla on maine laadukkaina yrityksinä. Yhdistymällä takaamme paremmin osaamisresurssimme ja olemme vakuuttava työnantaja alan ammattilaisten keskuudessa tulevaisuudessakin. Tämä on tärkeää, sillä osaajapula alallamme on jatkuva, kertoo Arttu Markkanen.– Meille on ollut tärkeää, että henkilökunta otetaan yhdistymisessä huomioon erityisen hyvin ja avainhenkilömme saavat siirtyä itselle mielekkäisiin tehtäviin. On tärkeää, että osaajiemme arvo on tunnistettu, Markkanen toteaa.