Kuva: Aicci

Good Design® -tunnustuspalkinto Aicci T1 -pöydälle

Kuva: Aicci

Good Design® Award on vuonna 1950 suomalais-amerikkalaisen arkkitehdin ja teollisen muotoilijan Eero Saarisen sekä amerikkalaisen muotoilijapariskunnan Charles ja Ray Eamesin perustama muotoilualan palkinto-ohjelma.

Tunnustusten myöntämisestä päättää suunnittelun ammattilaisista koostuva kansainvälinen tuomaristo. Arviointikriteerejä ovat tuotteiden esteettisyys, suunnittelun innovatiivisuus ja uuden tekniikan käyttö. Tarkastelun kohteina ovat muotoilu, materiaalit, rakenne, konsepti, toiminta, hyödyllisyys, energiatehokkuus ja ympäristövaikutukset.

Palkitut Aicci T1 -pöydät on tarkoitettu olo- ja makuuhuoneen sohva- ja sivupöydiksi ja valaisimiksi. Pöytien tasoon on sijoitettu valonlähteet ja optiikka, joiden ansiosta valo jakautuu valmistajan mukaan tasaisesti koko pöydän kannen alalle. Pöytien valonohjaus on toteutettu pöytiin integroidulla kotimaisen Casambi Technologies Oy:n kehittämällä valonohjaimella. Ratkaisu perustuu pienitehoiseen Bluetooth Low Energy -tekniikkaan, jolla valon säätö tapahtuu langattomasti iOs ja Android-laitteisiin ladattavalla applikaatiolla. Valoa voidaan säätää myös erilaisilla katkaisimilla ja sensoreilla kuten liike- ja päivänvaloantureilla.

Pöytätasot valmistetaan opaalilaminoidusta turvalasista. Runko- ja jalkaosat ovat alumiinia ja titaania. Pöydän rakenne on suunniteltu niin, että valonlähteet, virtalähde- ja valonohjainyksikkö liitäntäjohtoineen ovat vaihdettavissa. Aicci Oy on hakenut valaisevan pöydän rakenneratkaisulle patenttia.