Kuva: fm-haus.fi

FM-Haus rakentaa Finlandia-talon väistötilan

Kuva: fm-haus.fi

– Tämä on meille hieno tilaisuus osoittaa, että puumoduulirakentaminen ja yrityksemme osaaminen soveltuvat arkkitehtuurisesti näyttävien rakennusten valmistamiseen, FM-Hausin toimitusjohtaja Juhani Sjöman sanoo.

– Pikku-Finlandian rakentaminen alkaa tuotannossamme alkuvuodesta, mutta olemme jo kehittäneet tuotantotekniikkaamme lähes vuoden kestäneen kilpailutusprosessin aikana. Kyseessä on mielenkiintoinen projekti, jonka aikana myös oma osaamisemme kasvaa entisestään, FM-Hausin avainasiakaspäällikkö Tenho Räisänen kertoo.

Finlandia-talo oli valmistuessaan vuonna 1971 sen aikaisen rakennustekniikan taidonnäyte, joten myös sen väliaikaistilojen haluttiin ilmentävän edistyksellistä rakentamista.

–  Helsingin kaupunki painotti hankkeen kilpailutuksessa ekologisia materiaalivalintoja sekä kiertotalousnäkökulmaa. Pikku-Finlandia on suunniteltu niin, että Finlandia-talon perusparannuksen valmistuttua rakennus siirretään uuteen paikkaan Helsingissä ja otetaan käyttöön kouluna tai päiväkotina. FM-Hausin ratkaisu vastaa täydellisesti tähän tarpeeseen, Sjöman sanoo.

Töölönlahden rantaan nouseva noin 2600 neliön kokoinen Pikku-Finlandia toteutetaan kokonaisvastuu-urakkana. FM-Haus vastaa kaikesta rakentamiseen liittyvästä maanrakennustöistä suunnitteluun ja asentamiseen.

– Näin mittavan, monipuolisen ja siirtokelpoisen kohteen rakentaminen vaatii paljon teknistä osaamista. Olemme kasanneet kattavan kumppaniverkoston, joka on ollut mukana suunnittelemassa Pikku-Finlandian toteutusta alusta lähtien yhdessä FM-Hausin asiantuntijoiden kanssa, Tenho Räisänen sanoo.

Pikku-Finlandia avautuu yleisölle alkuvuonna 2022.

– Tarvitsemme lisää väkeä tuotantoon ja olemme käynnistämässä rekrytointikampanjaa. Pikku-Finlandia tulee muodostamaan arviolta noin kolmasosan FM-Hausin ensi vuoden tavoitellusta liikevaihdosta, Juhani Sjöman kertoo.

Pikku-Finlandia on FM-Hausille tärkeä referenssi. Yrityksessä uskotaan, että tulevaisuudessa nopeasti valmistuvien, muokattavien ja siirreltävien puumoduulirakennusten kysyntä tulee kasvamaan entisestään.

– Puurakentaminen on ollut koko ajan nousussa, vaikka rakennusala yleisesti on laskusuhdanteessa. Suomessa on viime vuosina alettu ymmärtää, että tarvitsemme maapallomme kantokyvyn kannalta ekologisempia ratkaisuja myös rakentamiseen, Räisänen kertoo.

– Puu on rakennusmateriaalina taloudellisesti ja ympäristön näkökulmasta aidosti kestävä ratkaisu. On hienoa, että maamme pääkaupunki haluaa näyttää esimerkkiä vastuullisessa rakentamisessa, Sjöman sanoo.